Nemzetközi foci

Klopp “teljes gázt” és érzelemdús játékot vár

A Liverpool frissen kinevezett menedzsere megtartotta első sajtótájékoztatóját.

Kapcsolódó cikkek

Jürgen Klopp, az FC Liverpool labdarúgócsapatának frissen kinevezett vezetőedzője azt várja új együttesétől is, hogy “teljes gázzal” játsszon minden mérkőzésen.

A Borussia Dortmund vezetőedzőjeként két alkalommal bajnoki aranyérmes trénert – akinek csütörtökön este aláírt megállapodása sajtóinformációk szerint három évre szól – pénteken délelőtt mutatják be új csapatánál.

– A filozófia, amelyben hiszek, érzelemdús, nagyon gyors és nagyon erős játékról szól. Csapatomnak “teljes gázzal” kell játszania, és ki kell adnia magából a maximumot minden mérkőzésen – olvasható Klopp nyilatkozata a magyar válogatott kapust, Bogdán Ádámot is foglalkoztató klub honlapján. – Fontos, hogy a futballról alkotott felfogásod tükrözze a saját személyiségedet, megfelelő legyen a klubnak és kijelölje számodra a követendő irányt. Természetesen a taktikára vonatkozóan, egy olyan taktikára, amelyhez óriási szív kell.”

Klopp hozzátette, a liverpooli csapatot tehetséges játékosok alkotják, s még sok idő van hátra a szezonból ahhoz, hogy az együttes javítson jelenlegi helyezésén. A Liverpool nyolc forduló után csak tizedik helyen áll a Premier League-ben, az Európa Ligában pedig két döntetlennel kezdte a csoportkört.

– A liverpooli szurkolók különlegesek, az Anfield a világ egyik leghíresebb stadionja, elképesztő atmoszférával. Szeretnék jó kapcsolatot kiépíteni ezekkel a nagyszerű szurkolókkal, és olyan emlékeket adni nekik, amelyeket aztán dédelgethetnek – mondta a 48 esztendős szakember.

Klopp a vasárnap menesztett Brendan Rodgers utódja lett, debütálására jövő szombaton, a Tottenham Hotspur elleni bajnoki mérkőzésen kerül sor.

Olvasói sztorik