Nemzetközi foci

Rajt a szupersztárok nélkül Dél-Amerikában

Kezdődik a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozata.

Csütörtökön megkezdődik a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozata, amelynek kezdetén a legnagyobb sztárok hiányoznak majd.

A legnehezebb helyzetben az uruguayiak vannak, ugyanis két legjobb csatárukat, Luis Suárezt és Edinson Cavanit is nélkülözniük kell eltiltás miatt. A Barcelona támadója még a tavalyi brazíliai világbajnokságon elkövetett sportszerűtlensége – megharapta Chiellinit – miatt nem lehet ott a válogatottal a Bolíviában sorra kerülő nyitányon, míg a Paris Saint-Germaint erősítő Cavani a nyári Copa Americán kapott piros lapot a chileiek elleni összecsapáson, miután Gonzalo Jara a hátsó feléhez nyúlt, ő pedig meglegyintette riválisát.

A hazai rendezésű világbajnokságon, majd a Copa Americán is csalódást keltő brazil válogatott Neymar nélkül kezdi a kvalifikációt: a Barcelona csatára szintén a kontinensviadalon elkövetett szabálytalansága miatt kényszerül kihagyni az első két találkozót.

A Bajnokok Ligája-győztes Barcelona támadógépezetének legfontosabb láncszeme, a négyszeres aranylabdás Lionel Messi is hiányzik majd: az argentin válogatott sztárja sérülés miatt nem segíthet társainak hazai pályán Ecuador, majd idegenben Paraguay együttese ellen.

A tíz nemzeti válogatottat számláló dél-amerikai csoportban mindenki játszik mindenkivel, az első négy helyezett jut ki a világbajnokságra, míg az ötödik interkontinentális pótselejtezőt vívhat.

Olvasói sztorik