Nemzetközi foci

A Barca a sportdöntőbírósághoz fordul Arda Turan ügyében

Kapcsolódó cikkek

A klubhoz közel álló forrásokra hivatkozva a főbb spanyol lapok egybehangzóan arról számolnak be, hogy az FC Barcelona megpróbál kicsikarni a FIFA-ból egy határozott választ Arda Turan ügyében, egyéb esetben pedig a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé fogja vinni az esetet – írja az eurobarca.hu

Rafinha sérülése után már szóba került ez a lehetőség, és a korábbi elnökjelölt Toni Freixa érvei nem csak logikusak voltak, de tényekkel és a hatályos paragrafusok megemlítésével is alátámasztotta azokat. Azóta annyi a fejlemény, hogy a FIFA jelezte a Spanyol Labdarúgó-szövetségnek, hogy a szabályozása, mely alapján Turant valóban be lehetne nevezni a hosszú időre kidőlt Rafinha helyére, ellentétben állhat a FIFA szabályaival, így nem javasolja a török regisztrációjának az engedélyezését.

A katalán egyesület erre – bár kissé megkésve – reagál most, és a hírek szerint végleges választ akar kicsikarni a nemzetközi futballt irányító szervezettől. Amennyiben ez a válasz nem érkezik meg, vagy ha ez a válasz elutasító, úgy a klub a Nemzetközi Sportdöntőbíróság elé viszi az ügyet.

Ha a CAS pozitív döntést hozna a katalán egyesület számára, és engedélyezné Turan regisztrációját, úgy a török középpályás legkorábban vélhetően november végén léphetne pályára a Barcelonában.

Olvasói sztorik