Nemzetközi foci

Mindent megtesznek a románok a telt házas meccsért

Razvan Burleanu elnök köszönetet mondott annak a mintegy tízezer szurkolónak, aki virtuális jegyet váltott a finnek elleni mérkőzésre.

Kapcsolódó cikkek

A magyarokhoz hasonlóan a csoportrivális román válogatott is nézők előtt játszhatja le utolsó hazai Európa-bajnoki selejtezőjét, miután az európai szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága hétfőn felfüggesztette a kirótt zárt kapus büntetést.

A román szövetséget zárt kapus szankcióval, valamint 110 ezer eurós bírsággal sújtotta szeptemberben az UEFA fegyelmi bizottsága a Görögország elleni bukaresti és a Magyarország elleni budapesti mérkőzés román szurkolói incidensei miatt. Razvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a válogatott telt ház előtt játszhassa az utolsó hazai Eb-selejtezőjét csütörtökön a finnek ellen.

Az elnök köszönetet mondott annak a mintegy tízezer szurkolónak, aki virtuális jegyet váltott a mérkőzésre, akkor, amikor úgy nézett ki, hogy zárt kapuk előtt kell játszani. Hozzátette, a virtuális jegyek szerdáig tényleges belépőkre válthatók. A román szövetség egységes 20 lejes (1400 forint) áron kezdi árusítani a jegyeket, és éjjel-nappal nyitva tartja az egyik bukaresti jegyirodát. Razvan Burleanu ugyanakkor nyomatékosította, a FRF jogi képviselői az alapfokú döntés felfüggesztését érték el, az érdemi döntés még hátra van. Az elnök sportszerű viselkedésre szólította fel a szurkolókat.

Románia két fordulóval a selejtezősorozat befejezése előtt a csoport második helyén áll, egy ponttal lemaradva a listavezető északír válogatottól, hárommal megelőzve a magyart. A negyedik helyen álló Finnországnak – Románia csütörtöki ellenfelének – csak akkor marad esélye a harmadik hely megszerzésére, ha csütörtökön győz Bukarestben.

Olvasói sztorik