Nemzetközi foci

Van remény a barcásoknak: Leo Messi eldobta a mankót

Legutóbb Sevillában bizonyosodott be, hogy Leo Messi nélkül nem az igazi a Barcelona. A sérült argentin zseni hétfőn kezdi el a rehabilitációja második szakaszát.

Nem csak Barcelonában figyelik lélegzetvisszafojtva, hogy halad Messi felépülése. A katalánok csillaga szeptember 26-án, a Las Palmas ellen sérült meg, a diagnózis szerint a bal térdének belső oldalszalagja húzódott meg. Kezdetben kéthónapos kihagyásról beszéltek, majd arról is lehetett olvasni, hogy a futballt rajongásig szerető játékos nem bírja ki addig. Jelen állás szerint hétfőn kezdődhet a rehabilitáció második szakasza – immár mankó nélkül. Messi mostantól Roger Gironés gyógytornász „kezében lesz”, a következő napokban ő adagolja majd a terhelést.

A Sport.es orvosi szaklapokat idéző beszámolója szerint, ha minden jól megy, a támadó leghamarabb két hét múlva kezdheti el az óvatos futóedzéseket, majd újabb két hét elteltével rúghat labdába (a csapatedzések csak később jöhetnek). Miközben Messi minden vágya, hogy a lehető leghamarabb visszatérjen a pályára, az orvosi stáb lépten-nyomon hangoztatja, hogy semmit sem szabad sürgetni, hiszen a sérülés alattomos, és súlyosabb következményei lehetnek.

Egy dolog bizonyos: a Barcelona november 22-én lép pályára a madridi El Clásicón: kész csoda lenne, ha Messi ott lenne a pályán a Bernabéu-stadionban.

Olvasói sztorik