Nemzetközi foci

Ezzel a csatárkettőssel rohamoz Dárdai

Két nappal a Hamburg elleni meccs előtt elárult egy fontos részletet a Hertha vezetőedzője.

Szezonbeli harmadik hazai sikerére pályázik Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC a német Bundesligában. A berliniek a nyolcadik fordulóban, szombat délután a Hamburger SV-t fogadják.

„Hatalmas lehetőség előtt állunk, a Hertha csillaga újra fényesen ragyoghat” – nyilatkozta Dárdai Pál, aki a sikeres szezonkezdetre utalt, hiszen 11 pontjukkal a hatodik helyen állnak, pedig az előző idény végén majdnem kiestek. A HSV ellen várhatóan ismét 60 ezer szurkoló biztatja majd a csapatot.

„A saját filozófiánk szerint szeretnénk játszani, a megszokott jó hangulatban” – hangsúlyozta Dárdai, aki azt is elárulta, hogy Vedad Ibisevic és Salomon Kalou biztosan kezdő lesz.

Továbbra is sérült a kapus Thomas Kraft, a védő John Anthony Brooks szenvedett. Kraft válla a csütörtöki edzésen zúzódott, az amerikai Brooks pedig a bokája miatt Jürgen Klinsmann keretéből is kimaradt. Az említett két játékoson kívül további hat hiányzója van a Herthának. Mitchell Weiser lábujja el van törve, ezért nem végzett teljes értékű edzésmunkát ezen a héten, de Dárdai elmondása szerint a játékos dönti el, képes-e pályára lépni.

Eközben olyan hírek láttak napvilágot, hogy a brazil Ronny az Egyesült Arab Emirátusokba igazolhat, de Michael Preetz klubmenedzser leszögezte: Ronny továbbra is az ő játékosuk, és most az a legfontosabb feladata, hogy a lehető leggyorsabban megfelelő állapotba kerüljön.

„Edzőként ez egy valódi kihívás számomra. Először is azt kell bizonyítania, hogy készen áll. Nagyon jó játékos, de csak akkor, ha igazán odateszi magát” – kommentálta Dárdai Pál.

Olvasói sztorik