Nemzetközi foci

Újabb lépés a magyar válogatott számára

Jogerőre emelkedett a Horvátországgal szembeni pontlevonás az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Az Európai Labdarúgó Szövetség honlapjánaktanúsága szerint a fellebbviteli testület helybenhagyta azt a korábbi határozatot, amely szerint levonnak egy pontot Horvátországtól, rasszista magatartás miatt. Emlékezhetünk, hogy az Olaszország elleni, júniusi Európa-bajnoki selejtező előtt valaki horogkereszt-mintázatúra nyírta a spliti stadion gyepszőnyegének egy részét.

A válogatottnak továbbá a soron következő két hazai meccset zárt kapuk mögött kell lejátszania, a horvát szövetség pedig 100 ezer eurós büntetést köteles fizetni, tehát hiába fellebbeztek.

A pontlevonás azt jelenti, hogy Horvátország jelenleg 14 ponttal a H-csoport harmadik helyén áll, két ponttal lemaradva Norvégia mögött, hat ponttal Bulgária előtt. Mi, magyarok ennek azért örülhetünk, mert így a horvátok egy ponttal a mieink mögé kerültek a harmadik helyezettek tabelláján, vagyis válogatottunknak ismét nőtt az esélye – ha csak egy kicsit is – az Európa-bajnoki kijutásra. Persze, ehhez továbbra is szükség van a Feröer és a Görögország elleni jó eredményekre.

Olvasói sztorik