Nemzetközi foci

Lewandowski az időt nem is figyelte

A kilenc perc alatt mesterötöst szerző csatár a negyedik gól után nézett fel először az eredményjelzőre.

Kapcsolódó cikkek

Nagyon kijött a lépés kedden este Robert Lewandowskinak. A Bayern München lengyel játékosa a Wolfsburg elleni német bajnokin a szünetben csereként beállva kilenc perc alatt öt gólt rúgott az Allianz Arénában. A csatár az 51. és a 60. perc között érte el a mesterötöst, ami minden idők leggyorsabb mesterhármasa, mesternégyese és mesterötöse a Bundesligában. Egyúttal ő lett az első csere, aki öt gólig jutott német első osztályú bajnoki meccsen és a leggyorsabban szerzett öt gól is az ő nevéhez fűződik. Az elképesztő teljesítményről Lewandowski a Sky-nak nyilatkozott.

– Nagyon elégedett vagyok, ez hihetetlen számomra – kezdte a lengyel csatár. – Csak lőni akartam, nem igazán gondoltam bele, hogy aztán mi fog történni. Az első félidőben hátrányba kerültünk, és tudtuk, hogy fejlődnünk kell, és legalább kétszer be kell találnunk, de öt gól… Ez hihetetlen!

– Nem tudom, milyen gyorsan történt, de az biztos, hogy gyorsan. Amikor a pályán vagyok, csak a futballra fókuszálok. A negyedik gólom után felnéztem az eredményjelzőre, a hatvanadik percben jártunk, én pedig arra gondoltam: Ooh!

https://www.youtube.com/watch?v=sX31vjy-KaY

További érdekességek a történettel kapcsolatban, hogy 1991 óta senki nem lőtt mesterötöst a Bundesligában. Jelenleg egyébként csak kilenc olyan német élvonalbeli csapat van, amelyik több gólt rúgott az idei szezonban, mint Lewandovski kilenc perc alatt. A lengyel támadó ezzel kilencgólos az idei bajnokságban, míg az Arsenal hat, a Liverpool pedig öt találatig jutott csak Angliában. Az elképesztő produkció mellett a Bayern München vezetőedzője, Josep Guardiola sem mehetett el szó nélkül.

– Ezt nem is értem… Öt gól! Ilyet játékosként és edzőként sem láttam még soha. A Wolfsburg ellen sosem egyszerű öt gólt szerezni. Nagyon örülök Robert góljainak. Az ő hite a jövőnk szempontjából is nagyon fontos, de ezt egyszerűen nem értem – hitetlenkedett Guardiola.

Olvasói sztorik