Nemzetközi foci

Ferguson Guardiolát akarta utódjának

Mourinho és Klopp is a jelöltek között volt.

A Manchester United edzőlegendája, Sir Alex Ferguson 2013-ban, 27 év után intett búcsút a Vörös Ördögök kispadjának, és a skót menedzser távozása óriási űrt hagyott maga után az angol klubnál. Fergusont David Moyes követte, aki azonban egy teljes szezont sem tudott lehúzni a csapat élén. Moyes után átmenetileg Ryan Giggs próbálkozott menedzserként, majd 2014 májusában Louis van Gaal érkezett.

Ferguson eddig titkolta, kit akart a „vörös ördögök” kispadjára ültetni a nyugdíjazása után, most viszont a könyvében őszintén vallott.

– Az első kiszemeltem Pep Guardiola volt. Megkértem, hogy mielőtt bármelyik csapat ajánlatát elfogadja, hívjon fel, beszéljünk, de inkább elfogadta a Bayern München ajánlatát – írja az ikon a hamarosan megjelenő Leading című könyvében.

– José Mourinho megígérte Roman Abramovicsnak, hogy visszatér a Chelsea-hez, Carlo Ancelotti pedig a Real Madridhoz készült. Jürgen Klopp boldog volt a Dortmundnál és hosszabbítani akart, Louis van Gaal pedig akkoriban a holland válogatottra fókuszált – írta a további jelöltek névsorát Ferguson.

Olvasói sztorik