Nemzetközi foci

Wenger rekordot döntött

Az Arsenal trénere az első edző, aki 50-szer kikapott Bajnokok Ligájában.

Szerda este az Arsenal 2-1-es vereséget szenvedett a horvát Dinamo Zagreb otthonában. Az Ágyúsok vezetőedzője, Arséne Wenger a tegnapi mérkőzésen 50. alkalommal kapott ki a Bajnokok Ligájában, a francia szakember az első, aki ezt a számot elérte.

Az 50-ből 4 vereség még a Monaco kispadján történt, a többi 46 a londoni csapat élén. Érdekesség, hogy a Barcelona a BEK 1955-ös indulása óta összesen kapott ki pont ötvenszer. Wenger a tegnapi, zágrábiak elleni vereséget egy kicsit a játékvezető nyakába is próbálta varrni. Mint ismert, az Ágyúsok támadóját, Olivier Giroud-t kiállította a sípmester.

– A Dinamo első gólját leshelyzet előzte meg, míg a kiállítást szigorúnak érzem. Az első sárga lapot reklamálásért kapta, nem kellett volna feleselnie a bírónak, meggondolatlanul cselekedett. A másodiknál nem volt szerencséje, hogy eltalálta az ellenfél játékosát. Nem értem a játékvezetőt, véletlen szabálytalanság volt, nem ért sárga lapot az eset. Ha ezért sárga járt, sokkal több lapot is felmutathatott volna. Nem nyújtottuk a legjobbunkat, de a játékvezető sem – mondta az Arsenal menedzsere.

Olvasói sztorik