Nemzetközi foci

Van Gaal: Shaw sírva ért az öltözőbe

Pellegrini és Allegri is Buffont méltatta.

Az idei Bajnokok Ligája nyitófordulója szokás szerint nagyon eseménydúsan telt, de egy sajnálatos horrorisztikus sérülés is beárnyékolja a kedd estét. Luke Shaw, a Manchester United balvédője a PSV elleni meccs első félidejében kettős lábtörést szenvedett Hector Moreno kőkemény belépője után. A parádés formában futballozó fiatal balbekk elvesztése bizonyára jobban fáj az angoloknak, mint a 2-1-es vereség.

– Ha azt mondom, hogy büntetőt és piros lapot kellett volna adni, rossz vesztesnek fognak tartani. Bármit mondok, félreértik – mondta Louis van Gaal a mérkőzés után. – A tizenhatoson belül történt a becsúszás, két lábbal érkezett a védő, borzasztó szerelési kísérlet volt. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy Luke tizennyolc évesen került a Unitedhoz, az első szezonja rosszul sikerült, de most, amikor végre fantasztikusan játszott, ez történt. Hordágyon, oxigénmaszkkal az arcán, sírva érkezett az öltözőbe – nyilatkozta a holland szakember, aki hozzátette játékosa jobb lábában eltört a sípcsont és a szárkapocscsont is.

– Nem vagyok orvos, de a kettős lábtörés négy-hat hónapos kihagyást szokott jelenteni. Persze, sosem lehet előre megmondani. A csoportkörben már biztosan nem játszik, de reményeim szerint még ebben az idényben visszatérhet.

A horrorsérülést szenvedő Shaw már az este üzent rajongóinak Twitteren.

– Köszönöm mindenkinek a rengeteg üzenetet, nem találok szavakat, hogy mennyire pocsékul érzem magam, viszont máris ráléptem a felépülés útjára és erősebben fogok visszatérni, mint valaha.

A Bajnokok Ligájában először fordult elő, hogy a két manchesteri csapat egy napon veszített, a Manchester City hazai pályán, szintén 1–0-s vezetés után kapott ki a Juventustól.

– Nem érdemeltünk vereséget, jobbak voltunk a Juventusnál. Három tiszta gólszerzési lehetőségünk volt, de Buffon hatalmas bravúrokat mutatott be – értékelt Manuel Pellegrini, a City menedzsere. – Ki kell használnunk a helyzeteinket. Nüánszok döntenek, főleg a Juventus ellen, amely ilyen jó százalékkal dolgozik a kapu előtt. Nem érzem úgy, hogy tanulnunk kellene a korábbi évekből. Akkor vereséggel kezdtünk, mégis továbbjutottunk.

Nem csak Pellegrini, A Juve szakvezetője, Massimiliano Allegri is Gianluigi Buffont méltatta.

– Nehéz mérkőzés volt, de megtettük, amit kellett. Az első félidő kritikus volt, Buffon zsenialitásának köszönhetően maradt esélyünk, az első félidő bravúrjai után egy–egynél is hatalmasat védett a vezetőgólunk előtt. Jókor jött ez a meccs, óriási motivációt jelent számunkra, amit a bajnokságban is kiaknázhatunk – mondta a meccs után Allegri.

Olvasói sztorik