Nemzetközi foci bajnokok ligája

Érzelmes meccsekkel rajtol a Bajnokok Ligája

Eljött a várva várt pillanat: ismét útjára indul a labda a világ legnívósabb nemzetközi kupasorozatában.

A csoportkör keddi programja

A-csoport:
Paris Saint-Germain (francia) – Malmö FC (svéd)
Real Madrid (spanyol) – Sahtar Donyeck (ukrán)
B-csoport:
PSV Eindhoven (holland) – Manchester United (angol)
VfL Wolfsburg (német) – CSZKA Moszkva (orosz)
C-csoport:
Benfica (portugál) – FC Asztana (kazah)
Galatasaray (török) – Atlético Madrid (spanyol)
D-csoport:
Manchester City (angol) – Juventus (olasz)
Sevilla (spanyol) – Borussia Mönchengladbach (német)
A kezdési időpont egységesen 20:45.

Lassan ismét elérkezik minden futballkedvelő ünnepi pillanata: kedden elindul májusig tartó útjára a labda a Bajnokok Ligája csoportkörében. A legrangosabb nemzetközi kupasorozatban újra 32 csapat küzd majd azért, hogy május 28-án az ő csapatkapitánya emelhesse magasba a serleget Milánóban.

A keddi játéknapon hét ország nyolc városában rendeznek mérkőzéseket. Különleges lesz az idei évad abból a szempontból, hogy először szerepel a főtáblán egy országból öt csapat. A nem mindennapi tett Spanyolországot dicséri, hiszen a címvédő FC Barcelona mellett további négy együttes: a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Sevilla és a Valencia szurkolói is minimum háromszor végighallgathatják majd a BL magasztos himnuszát a meccsek kezdete előtt.

Természetesen a sok rutinos BL-szereplő mellett újoncot is avatunk, az elitsorozat főtábláján sosem szerepelt még ugyanis a belga KAA Gent, a német Borussia Mönchengladbach, és a mindössze néhány éve alapított kazah FC Asztana sem.

Mellettük van néhány visszatérő is: a PSV Eindhoven, a Wolfsburg és a Dinamo Zagreb együttesét sem láttunk már néhány éve a hétközi BL-napokon. Olyan csapat is akad, amely az idei szezonban már Magyarországon is megfordult. A Videotonnal gyötrelmesen és óriási küzdelemben döntetlent játszó, majd a visszavágót simábban megnyerő fehérorosz BATE Boriszov ugyanis a negyedik selejtezőkörben a szerb Partizant kiejtve ismét feljutott a legjobb 32 csapatot tartalmazó főtáblára.

Néhány csapat már huszadik alkalommal tér vissza a csoportkörbe. A Barcelona, a Manchester United és a Real Madrid eddig egyaránt tizenkilencszer szerepelt az elitben, mostantól azonban ez a szám már kettessel fog kezdődni.

Egyéb érdekesség, hogy a Barcelona és a Bayer Leverkusen 2011–2012-es, nyolcaddöntős találkozásán Messi vált az első játékossá, aki egy BL-találkozón öt találatig jutott. A két csapat idén a csoportkörben néz egymással farkasszemet.

Két érzelmes találkozásra is számíthatunk majd a közeljövőben. Zlatan Ibrahimovic Malmőből indult világhódító karrierjére, a PSG színeiben most nevelőklubja ellen léphet pályára. A másik „nagy sztori” Memphis Depayé. A holland válogatott üdvöskéje a nyáron azt a PSV-t hagyta el a Manchester United kedvéért, amellyel most farkasszemet nézhet a Bajnokok Ligájában.

Mindkét említett összecsapásra már a BL első, keddi játéknapján sor kerül, hiszen a párizsiak a Malmőt fogadják, a United pedig Eindhovenbe látogat.

A nap slágermeccse – de korántsem biztos, hogy legélvezetesebb találkozója – alighanem a Manchester City és a Juventus összecsapása lesz, ahol a komolyabb BL-sikerre már az arab-időszak kezdete óta ácsingózó angolok a tavasszal BL-döntős, ám az idei rajtnál csúnyán beragadó olaszokat fogadják az Etihadban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik