Nemzetközi foci

Túlteljesítette a tervet a Dárdai-csapat

Az új szezon első négy mérkőzésére csak öt pontot tervezett a német Hertha BSC vezetőedzője.

A Hertha BSC szombaton 2-1-re legyőzte a VfB Stuttgartot, ezzel négy meccs után hét ponttal a hetedik helyen áll a német Bundesliga tabelláján. Dárdai Pál vezetőedző a BZ című berlini újságnak elárulta, hogy az első négy mérkőzésre öt pontot terveztek, vagyis a csapat túlteljesítette a tervet.

– Jobbak vagyunk, mint terveztük! Nagyon jól csinálták a fiúk! Most kitűzzük az új célokat a következő négy meccsre – magyarázta Dárdai.

A Hertha az egész szezont négymérkőzéses egységekben tervezi, egy-egy etapra átlagosan öt-öt pontot terveznek, így jönne össze a szezon végére az áhított negyven, amely a szakmai stáb szerint biztos bennmaradást ér az élvonalban.

– A négyes blokkokban különbözőek is lehetnek a célok, attól függően, hogy kik az ellenfelek – tette hozzá a 39 éves magyar tréner. – Van olyan meccs, amit kötelező megnyerni, és néhány olyan is, amit el szabad veszteni.

Ilyen lesz a most szombati bajnoki a Wolfsburg otthonában, amin nincs betervezve a pontszerzés. A csapat azonban jó formában van, így bármi lehetséges – írja a telesport.hu.

Olvasói sztorik