Nemzetközi foci

Wayne Rooney történelmet írt

A Manchester United támadója minden idők legeredményesebb angol válogatott futballistája lett.

Kedd este Anglia 2-0-ra győzte le Svájcot a labdarúgó Eb-selejtezőben. Wayne Rooney, a Manchester United támadója a 84. percben 11-esből állította be a végeredményt, ezzel karrierje 50. válogatott gólját szerezte, így minden idők legeredményesebb angol válogatott futballistája lett. Íme a gól!

Az eddigi csúcstartó, Bobby Charlton 1958 és 1970 között, 106 válogatott meccsén 49 gólt szerzett az angol válogatottban. Rooney 2006. szeptemberében szerezte első gólját a nemzeti tizenegyeben, neki kilenc év kellett a félszáz gólhoz és 29 évesen jutott el eddig, míg a korábbi MU-legenda, Bobby Charlton 33 éves volt a 49. gólnál.

Mintha koncerten lett volna

– Nagyon ideges voltam, amikor odaálltam a tizenegyeshez, tudtam, hogy mekkora pillanata ez a karrieremnek. A többiek azt mondták utána, olyan volt az egész, mint egy koncert, annyi vaku villant a lelátón – mondta Rooney a mérkőzés után. A rekordhoz maga Bobby Charlton is gratulált, az öltözőben pedig Roy Hodgson szövetségi kapitány egy 50-es mezszámmal ellátott mezzel köszöntötte a támadót, aki rövid beszédet is mondott, amelyben fiatal társait éltette.

– Képesek vagyunk a sikerre, és remélhetőleg ezt minél több fiatallal érjük el, mint például Harry Kane, Ross Barkley vagy Raheem Sterling. Ők egyre közelebb kerülnek a válogatotthoz, büszke vagyok rájuk. A labdarúgás az életem, ez jelenti nekem a világot. Köszönöm szépen – mondta Rooney az öltözőben.

Olvasói sztorik