Nemzetközi foci

Európa-bajnoki selejtezők: nem áll jól a magyar válogatott a legjobb harmadik helyért folytatott harcban

Wayne Rooney megdöntötte Bobby Charlton gólrekordját.

Kapcsolódó cikkek

Kedden este három csoport mérkőzéseivel lezárult az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulója.

A svédek az oroszokkal vetélkednek a G-csoport második helyéért, de a listavezetőként továbbra is remeklő Ausztria ellen egy büntető miatt nagyon gyorsan hátrányba kerültek, majd jött a többi vendéggól is, összesen négy (1-4). Oroszországnak nem volt nehéz dolga Liechtenstein otthonában, pláne, hogy az első félidő hajrájában emberelőnybe került, és hétig meg sem állt (0-7).

A C-csoportban a Videoton csatára, Mirko Ivanovszki is ott volt Macedónia kezdőcsapatában Spanyolország ellen. A vendégek Mata találatával hamar megszerezték a vezetést, ám némi meglepetésre több találat nem született, maradt a sovány különbség (0-1). A szlovákok és az ukránok között a második-harmadik hely volt a tét, de a gól nélküli végeredmény miatt nem történt helycsere köztük, ennek ellenére a spanyolok kijutása matematikailag még nem biztos.

Az E-csoportban a szlovénok 1-0-ra győztek Észtország ellen, ezzel felugrottak a harmadik helyre. Ugyanebben a csoportban az angolok Kane találatával csak a 68. percben tudtak előnybe kerülni Svájc ellen, majd jött a hajrában Rooney értékesített tizenegyese, amivel immár egymaga tartja a gólrekordot a válogatottban (2-0). Az angolok kijutása már korábban biztos volt, és Svájc is jó pozícióban van.

San Marino számára is emlékezetes nap a mai, ugyanis miután emberelőnybe került Litvániában, megszerezte első gólját a mostani selejtezősorozatban, ám ehhez a második pont bezsebelése nem társult, mert a hazaiak a 93. percben betaláltak (2-1).

Olvasói sztorik