Nemzetközi foci

Rooney betalált, majd kiállt

Az angol válogatott San Marino otthonában aratott 6-0-s győzelmet a szombati kvalifikációs meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Kilenc mérkőzést rendeztek szombaton az Európa-bajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában.

A legnagyobb érdeklődés természetesen az angol válogatott pályára lépését kísérte, de az már a győztes kiléte már a San Marino elleni, idegenbeli találkozó kezdete előtt sem volt kérdéses. A kezdőként pályára lépő Wayne Rooney a 13. percben büntetőből volt eredményes, majd az 58. percben lecserélték. Theo Walcott a 67. percben állt be, és egy perccel később máris betalált, a vége 6-0-s siker lett. Itt jelenleg a Litvániát egy góllal legyőző Észtország a harmadik.

Rooney nem mellesleg beállította Bobby Charlton gólrekordját. Az angol válogatottban eddig egyedüliként vezette az örök-góllövőlistát a 49-szer eredményes Charlton, akihez Rooney most csatlakozott. A továbbra is százszázalékos angolok sikerükkel szinte biztosították részvételüket a 2016-os, franciaországi tornán.

A C-csoportban Ukrajna ismét nyert, és bár matematikailag kitartóan üldözi a szlovákokat és a spanyolokat, reális esélye leginkább a harmadik hely megszerzésére van, amit most megerősített. Luxemburg a 93. percben szerezte a meccs egyetlen gólját Macedónia ellen, ezzel elmozdult az utolsó helyről.

A magyar válogatott számára az esetleges pótselejtezős szereplés miatt fontos lehet, hogy a G-csoportban a svédek 1-0-ra kikaptak Oroszországban, és bár Zlatan Ibrahimovic kezdő volt, a szünetben lecserélték. Az oroszok maradtak a tabella harmadik helyén, de egy pontra megközelítették most legyőzött riválisukat.

FRISS:

Este a spanyolok Jordi Alba góljával és Iniesta tizenegyesével visszavágtak egyetlen vereségük okozójának, Szlovákiának, és a C-csoport élére ugrottak. Az osztrákok újabb sikerükkel kirobbanthatatlanok a G-csoport első helyéről, az E-csoportban pedig Svájc tett nagy lépést a továbbjutás felé, miután 0-2-ről úgy verte meg 3-2-re Szlovéniát, hogy a győztes gólt a 94. percben szerezte.

Olvasói sztorik