Nemzetközi foci

Három debreceni gól az edzőmeccsen

A DVSC magabiztosan győzte le szerb ellenfelét.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Spartak Zlatibor Voda (szerb) 3-0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 400 néző. Játékvezető: Solymosi
DVSC: Balogh J. – Kuti (Jovanovics, a szünetben), Brkovics, Máté P. (Szatmári, a szünetben), Barna Sz. (Korhut, 63.) – Bereczki (Horváth. Zs., a szünetben), Berdó (Ferenczi, a szünetben), Varga J., Sós (Tisza T., 63.) – Castillion (Sidibe a szünetben), Szécsi (Lázár P., 70.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Ferenczi (60.), Horváth Zs. (71.), Sidibe (86.)

Ezen a hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót a válogatott szereplése miatt, de így sem maradt meccs nélkül a DVSC-TEVA, ugyanis Kondás Elemér alakulata az FK Spartak Zlatibor ellen játszott edzőmérkőzést a Nagyerdei Stadionban – számolt be a klub honlapja.

A találkozó első helyzetére a 12. percig kellett várni, ekkor a vendégek csatára hat méterről lőtt Balogh János kapuja fölé. A 16. percben már hazai lehetőséget is láthattak a kilátogató szurkolók: Sós Bence éles szögből lőtt, ám lapos lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. A 28. percben Szécsi a baloldalról ívelt a középen érkező Castillion elé, de egy védő az utolsó pillanatban tisztázni tudott. Egy minutummal később ismét Szécsi volt akcióban, 20 méteres lövését a kapus ütötte ki. Az első játékrész egy vendég helyzettel zárult: egy balról belőtt labdát nem sokkal fejelt fölé a szabadkai játékos.

A félidőben jelentős vérfrissítésen esett át mindkét csapat. A vendégek teljes sorcserét hajtottak végre a csapatukon, míg a Lokiba öt új játékos állt be (Jovanovics, Szatmári, Horváth, Ferenczi és Sidibe). A szünet után a DVSC előtt adódott több lehetőség, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A 60.percben megszerezte a vezetést a magyar csapat: Horváth Zsolt lőtte középre a labdát jobb szélről, majd az ott érkező Ferenczi János nagy erővel a hálóba bombázott (1-0). A 71. percben újabb gólt szerzett a DVSC-TEVA! Ferenczi János hajszálpontos indítását Horváth Zsolt először levette, majd a kapus fölött hét méterről átívelte a labdát (2-0). A 86. percben ismét hazai találatnak örülhettek a szurkolók: Horváth beadását követően Sidibe passzolt a kapuba (3-0).

– Nagyon hasznos meccsen vagyunk túl. Összetett találkozó volt, ugyanis több célt is kitűztünk magunk elé ezen az összecsapáson. Először is a fiataloknak szerettünk volna lehetőséget adni a bizonyításra, egy komoly csapat ellen. Szem előtt tartottuk a sérülésből visszatérő játékosok terhelését, illetve, hogy játékban tartsuk a csapatot. Biztatóan mozogtak a fiatalok is. Volt, aki kifejezetten jól játszott, de olyan is, akinek nem úgy jött össze a meccs, ahogy azt elképzelte. Nagyon örülünk Horváth Zsolt teljesítményének is, aki adott két gólpasszt, és szerzett egy gyönyörű gólt. Lényegében ezért hoztuk ide, mivel egy jó játékosnak tartjuk, amit azt gondolom, a mai napon be is bizonyított. Tetszett a társaság mai játéka, mostantól viszont már az MTK elleni bajnokira koncentrálunk – nyilatkozta a klub honlapján Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik