Nemzetközi foci bajnokok ligája

A legsokkolóbb futballadat: Liechtenstein megelőzött

Kupacsapataink szereplése akkor is siralmas, ha az elmúlt öt év eredményei alapján vizsgáljuk.

Részlet az UEFA-rangsorból:

25. Norvégia 16,25
26. Azerbajdzsán 13,625
27. Kazahsztán 13,125
28. Szerbia 13,125
29. Bulgária 13,125
30. Szlovénia 13,125
31. Szlovákia 12,00
32. Liechtenstein 10,5
33. Magyarország 9,875
34. Moldova 9,125
35. Izland 8,75

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) rangsort tett közzé a kupacsapatok szerepléséről, az elmúlt öt év eredményei alapján. A lista elejével nem érdemes foglalkozni, fényévekre van tőlünk: Spanyolország vezet az angolok, németek, olaszok előtt.

A sokkoló rangsor annyiban csalóka is, hogy Azerbajdzsán, és az UEFA-hoz 2003-ban csatlakozott Kazahsztán még előrébb is végezhet, hiszen még van versenyben lévő csapatuk, míg a magyarok csütörtökön befejezték.

Két azeri azonban még gyűjthet pontokat az Európa Liga főtábláján, míg a kazah FK Asztana csoportkörös a Bajnokok Ligájában.

Liechtensteinnek, vagyis a legkisebb tagállamok egyikének egy csapata van, az FC Vaduz, amely a svájci első osztályban szerepel, négy győzelemmel (San Marinóit és észtet vert oda-vissza) és két döntetlennel (a svájci FC Thun ellen), vagyis veretlenül fejezte be a szezont. Idegenben lőtt kevesebb góllal esett ki a Thun ellen.

A négy magyar csapat (Debrecen, Fradi, MTK, Videoton) szintén négy győzelemmel esett ki, emellett volt még öt döntetlen és kilenc vereség. A Ferencváros gólt sem tudott rúgni a bosnyák FK Zeljeznicarnak, a Videoton a lengyel Lech Poznannak.

A jövő heti magyar–román Európa-bajnoki selejtező előtt számunkra „megnyugtató” lehet, hogy román csapat sincs már versenyben a nemzetközi kupában. Igaz, ők még ezzel a pocsék évvel is a 15. helyen állnak – írja az Index.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik