Nemzetközi foci

Rácsodálkoztak Orbán Viktor parkolóhelyére a lengyelek

Na ugye, hogy akkor is tudunk újat mutatni a világnak, ha labdarúgásról van szó?!

A sport.pltudósítója rácsodálkozott néhány dologra Székesfehérváron, a Videoton és a Lech Poznań csütörtöki Európa Liga-selejtezője előtt. Először arra, hogy Orbán Viktornak névre szóló parkolóhelye van a Sóstói Stadion előtt.

„A magyar miniszterelnököt a Videoton leghíresebb szurkolójaként emlegetik, de a helyi újságírók szerint ez már a múlté, mert manapság már inkább meg sem jelenik a mérkőzéseken.”

A labdarúgásunk mostanság nem valami jó, ezért a szerző ismeretei szerint a magyarok inkább az úszóknak és a vízilabdázóknak szurkolnak, de a legnépszerűbb sportág továbbra is a foci – ezt még a kudarcokkal teli évek sem változtatták meg.

A Sóstói Stadionról fontosnak tartották megjegyezni, hogy 1985-ben itt játszotta az UEFA Kupa döntőjét a Videoton és a Real Madrid. A reflektorok az utolsó tanúi annak az időszaknak, amikor Magyarország még igazán számított Európa labdarúgásában, és ez jó eredményekben is megmutatkozott. A pálya manapság jó állapotban van, de a tribünök néhol eléggé lepusztultak.

A cikkben megszólalt Gerssó Gergely, a fehérvári klub új sajtófőnöke, aki elmondta, hogy januárban kezdődik az új stadion építése, ami modernebb lesz és 12 ezer néző fér majd el a lelátókon.

A magyar újságírók szerint a Videoton a legerősebb csapatával állhat fel csütörtökön, mert Feczesin Róbert és Juhász Roland is pályára léphet.

Olvasói sztorik