Nemzetközi foci

A mohácsi Gyilkos lesz a finn kapitány?

Az egykori Fradi-játékos, Hámori György is pályázik az északiak válogatottjának élére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Beadta jelentkezését a finn válogatott szövetségi kapitányi posztjára Hámori György, a Gyilkos becenévre hallgató egykori kőkemény hátvéd. A mohácsi születésű Hámori a PMFC-ben és a Fradiban is játszott, Finnországban pedig játékosként és edzőként is letett a névjegyét.

A világhálón feladott hirdetésben keresi a Finn Labdarúgó Szövetség a korábbi szövetségi kapitány, Mixu Paatelainen utódját, akinek éppen a mienktől elszenvedett vereség után menesztették. A határidő lejárta előtt a mohácsi születésű Hámori György is beadta a jelentkezését.

Az egykori labdarúgót 14 évesen Garami József vitte a PMFC-hez, később a Fradiban és a Volánnal is játszott, majd visszatért Pécsre. A hátvédet mindenütt szerették aktuális csapata szurkolói, elszántsága, csupa szív játéka miatt. Az ifjúsági és az olimpiai válogatottban is többször szóhoz jutó védőt Gyilkos becenéven ismerték a magyar pályákon.

Hámorinak ugyanakkor Finnország sem ismeretlen terep, játékosként két évet töltött el az országban, majd edzőként Rovaniemi városában dolgozva feljuttatta a csapatot az élvonalba. A pro licences szakember idehaza nem jutott kispadhoz, ezért döntött úgy, hogy megpályázza a finn kapitányi posztot.

Hámori György jelenleg Budapesten él, szülővárosában azonban viszonylag gyakran megfordul, családjával szinte mindegyik busójárásra ellátogat – írja a Nemzeti Sport cikke nyomán a Pécsi Újság.

Olvasói sztorik