Nemzetközi foci

Canasz irányítja a válogatottat

A Görög Labdarúgó Szövetség (EPO) elfogadta Sergio Markarián lemondását, és már az utód is megvan.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismeretes, a görög labdarúgó válogatott szebb napokat is látott már. Az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseken rendre alulmarad a 2004-es győztes, jelenleg az F-jelű csoport utolsó helyén tanyázik két megszerzett ponttal. A hellének az egyik döntetlenjüket éppen a magyar nemzeti tizenegy ellen szerezték. A görögök Claudio Ranieri irányítása alatt kezdték el a munkát, de a sorozatos sikertelenség miatt menesztették az olaszt, és Sergio Markarián vette át a stafétát. Az uruguayi szakember sem bírta sokáig, bár ő önként mondott le tisztségéről, amit a Görög Labdarúgó Szövetség elnöke el is fogadott.
Az EPO, a hivatalos honlapjántájékoztatott, hogy megtalálták a dél-amerikai utódját, Kosztasz Canasz személyében, aki az U21-es válogatottat irányította. A hellén trénernek ugyanakkor a felnőtt csapat sem idegen, hiszen Claudio Ranieri után megbízott szövetségi kapitányként dolgozott. A görög szövetség továbbá azt is bejelentette, hogy távozott posztjáról a sportigazgató, Jorgosz Karagunisz is.
– Köszönöm a szövetség bizalmát. Pontosan tudom, hogy ez egy nagyon nehéz időszak a görög futball életében. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de nagy erőfeszítéseket tesz mindenki, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a hátralévő mérkőzésekből. Csapatként kell erősnek lennünk, ez az én edzői filozófiám – mondta Canasz.
A görögöknek még matematikailag van esélye a harmadik hely elérésére, de ehhez maximális pontszámot kell összeszedniük a hátralévő négy mérkőzésen, ám a sorsuk még úgy sem csak a saját kezükben van.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik