Nemzetközi foci

Soha nem volt ilyen népszerű Wenger

A francia vezetőedző a huszadik szezonját kezdi meg a Premier League-ben szereplő Arsenalnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Arsenal Supporter’s Trust 700 szurkoló megkérdezésével készült közvélemény-kutatása szerint 84 százalék véli úgy, hogy továbbra is az egyesület leghosszabb ideje hivatalban lévő vezetőedzője az alkalmas ember a feladatra, és mindössze 10 százalék gondolja azt, hogy váltani kellene.
A kérdésre, hogy elégedettek-e a csapat teljesítményével, 76 százalék válaszolt igennel, 10 százalék nemmel.

A szurkolói alapítvány 2010 óta évente szondázza a klub rajongóit. Az első felmérés idején 60 százalék volt elégedett vagy nagyon elégedett az Arsenal labdarúgóival. A csapat teljesítményének megítélése aztán zuhanórepülésbe kezdett, 2011-ben 24, 2012-ben 21,5, 2013-ban pedig 17 százalékra esett. 2014-ben aztán 51 százalékra nőtt, idén pedig még magasabb.

A francia szakvezető és a szurkolók közt az utóbbi években többször is feszültté vált a viszony, de enyhült, miután a csapat kétszer egymás után megnyerte az FA-kupát és vasárnap megverte a Chelsea-t a Szuperkupa-mérkőzésen. A szurkolók abban reménykednek, hogy a klub 2004 után újra bajnoki címet szerezhet.
A felmérés szerint egyébiránt a drukkerek 88 százaléka úgy látja, hogy a csapat fejlődött az elmúlt egy évben, kétharmaduk viszont ennek ellenére fontosabbnak tartja az eredményeket a stílusnál.
Az Arsenal Danny Welbeck, Jack Wilshere és Alexis Sánchez nélkül fogadja a West Ham Unitedet a hétvégén kezdődő bajnokság első fordulójában, vasárnap. Térdsérülése után Welbeck már újra edz, de csak két-három hét múlva lesz bevethető, csakúgy, mint Wilshere, aki szintén sérülés miatt hiányzik a csapatból. A chilei válogatott Sánchez szerdán csatlakozott társaihoz a Copa América után. A dél-amerikai kontinensviadalon a nemzeti csapattal győztes játékos felkészülését vízumgondok nehezítették.

Olvasói sztorik