Nemzetközi foci

DVSC: kiállítás, kikapás, kiesés

A Debrecen kettős vereséggel búcsúzott az Európa Liga-selejtezőből a norvég Rosenborg ellen.
Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó
Rosenborg BK (norvég) – Debreceni VSC-TEVA 3-1 (2-1)
Trondheim, 13 ezer néző. Játékvezető: Pisani (máltai)
DVSC: Verpecz – Jovanovics, Mészáros N., Máté P., Korhut – Bódi, Varga J., Tisza T. (Morozov, 53.) – Balogh N. (Zsidai, 62.), Castillion, Sidibe (Mihelics, 77.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Söderlund (27.), Jensen (40.), Vilhjalmsson (86.), illetve Castillion (43.)
Kiállítva: Máté P. (49.)
Továbbjutott: Rosenborg, kettős győzelemmel (6-3)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hazai 3-2-es vereség után nem lehettek vérmes reményei a Debrecennek az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában, de a Rosenborg elleni visszavágót muszáj volt lejátszani, és némi bizakodásra adott okot, hogy a magyarok legalább a kincstári optimizmusokat nem vesztették el a norvégiak túra előtt.

A visszavágón felemás kezdést produkált a DVSC, mert a helyzetei megvoltak, de Sidibe lövését blokkolták a hazaiak, Castillion pedig némileg hosszan szöktette magát, ezért nem tudott az üresen maradt hálóba találni. Söderlund révén a norvégoknak is volt két nagy lehetőségük, közben Bódi Ádám veszélyeztetett, majd a 27. percben Söderlund kihasználta, hogy egy beívelés során Máté Péter lemaradt róla, Verpecz István szerencsétlenül ért bele a fejesbe, így a labda a hálóban kötött ki (1-0).

A 31. percben egy szabadrúgása után Eyjólfsson lőtt közelről a kapu fölé. Öt perccel a szünet előtt a teljesen egyedül hagyott Jensen bombagóllal növelte a házigazdák előnyét. A 43. percben Varga József beadása után Castillon védhetetlen lövéssel szépített – ez volt az ötödik gólja a hetedik mérkőzésén (2-1).

Alig kezdődött el a második félidő, máris újabb csapás sújtotta a Debrecent, ezúttal a második sárga lapját kapó Máté Péter kiállítása képében. A folytatásban természetesen a norvégok birtokolták a labdát és uralták a játékot, de nem kapkodtak, nem siettek sehova. A mieink védekezésben állták a sarat, ám a támadásokra már nem maradt erejük és lehetőségük. A hazaiak passzív gurigázása miatt totális unalomba és érdektelenségbe fulladt a játék.

Addig-addig altattak a norvégok, míg végül újabb gólt szereztek: a 86. percben egy nagyszerű szóló és néhány szép csel után érkezett a beadás, amit Vilhjalmsson továbbított a hálóba (3-1). Ennyi volt a Debrecen számára a nemzetközi szereplés idén nyáron – aki csak a szépre szeretne emlékezni, az idézze fel a párharc első meccsének első félidejét…

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője értékelte:

Ha a debreceniek elhiszik, hogy valóban van keresnivalójuk, miért ne lehetett volna más a kimenetele ennek a párharcnak? Az esélytelenek nyugalmával léphetett volna pályára a csapat, hiszen a Rosenborg neve még mindig jól cseng Európában, kiesés esetén senkinek nem veszik a fejét a Lokinál. Végtelenül szomorú ez a kishitűség, miért nem lehetett vállalni a bátor játékot, persze, nem ész nélkül, hanem biztonságos védekezésből.

Már az első fél órában sem volt sok esélyünk, csak az volt kérdés, mikor találnak be a norvégok. A kapott gólok miatt nem akarom Verpecz Istvánt hibáztatni, de ezúttal sem tudott pluszt hozzátenni, márpedig ilyenkor inkább lefelé húzza a csapat teljesítményét. Ezek apróságok, de az első és második meccsen is megmutatkoztak.

Ezúttal is bizonyosodott, hogy képzettebbek a norvégok, de az is kiderült, hogy tudnak hibázni, és rögtön össze is jött belőle Castillion szépítése. A kiállítás véget vetett a meccs érdemi részének. Kicsit több hittel, lelkesedéssel kellett volna játszani. Lehet, hogy akkor is kikapunk, de ez így macska-egér játék volt. Legyünk túl rajta – ezt éreztem rajtuk. Ezzel a kishitűséggel eleve elveszett a csata.

Nem éreztem, hogy elhinnék, lehet esélyük, pedig a Rosenborgban ugyanúgy benne volt a hibalehetőség, persze, sajnos a DVSC-ben több. Nagyon nagy hiányérzetem van, mert bátrabb, agresszívebb játékkal talán lett volna esélyünk, még kettő-egynél is. A középpályás-játéknak óriási szerepe lett volna, hiányolom, hogy nem tudták megfelelően megszűrni a hazai támadásokat, ezáltal kijjebb tolni a saját védekezésüket.


All Goals and Highlights | Rosenborg 3-1… by zidanekrisz

Olvasói sztorik