Nemzetközi foci

Nikolics a forduló válogatottjában

A varsói Legia csatára duplázott a bajnoki nyitányon, ezért bekerült a legjobbak közé.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Napjainkban a lengyel élvonalban játszik a legtöbb magyar labdarúgó, ezért érthető, ha fokozott figyelemmel vártuk a hétvégi bajnoki rajtot.

A krakkói Wisla védője, Guzmics Richárd hazai pályán döntetlennel rajtolt, honfitársunk végigjátszotta a találkozót. A címvédő Lech Poznan nagy meglepetésre elvesztette az idénynyitót saját közönsége előtt. Kádár Tamás végig a pályán volt, Holman Dávid is kezdett, de a szünetben lecserélték, a sérülésből visszatérő Lovrencsics Gergő pedig a cserepadról nézte a meccset.

Nikolics Nemanja idén nyáron szerződött a varsói Legia együtteséhez, amely 4-1-re győzött idegenben. A magyar válogatott csatár végigjátszotta a mérkőzést, és a harmadik, valamint a negyedik gól is az ő nevéhez fűződik, nem csoda tehát, hogy a pilkanozna.pl oldalon beválasztottáka forduló legjobbjai közé.

– Minden gól fontos egy támadó számára. Örülök, hogy betaláltam az első mérkőzésen, de ez a meccs már történelem. Holnap már új nap következik, és fontos találkozók állnak előttünk. Elégedett vagyok a góljaim miatt, de semmi különleges – nyilatkozta Nikolics a sportowefakty.pl oldalon.

Ezen a héten a nemzetközi porondon is komoly feladatok várnak a magyarokra, hiszen a Lech Poznan a bosnyák FK Sarajevo ellen vívhatja ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája-selejtezőben (az első meccset 2-0-ra megnyerték idegenben a lengyelek), a Legia pedig a román FC Botosani ellen léphet tovább az Európa Liga-selejtezőben (az első találkozót hazai pályán 1-0-ra nyerték a varsóiak).

Olvasói sztorik