Nemzetközi foci

90 milliót bukik a Fradi a zárt kapuval

Nem véletlenül tart a klubvezetés egy újabb komoly UEFA-büntetéstől...

Ennyi a kiesés

Jegyek: 50 millió forint
Szurkolói bolt: 2 millió forint
Büfé: 4 millió forint
VIP-ellátás: 15 millió forint
UEFA-büntetés: 15,8 millió forint
Fellebbezés: 3,2 millió forint
Összesen: 90 millió forint

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hiába rendezi hazai pályán a Ferencváros a Go Ahead Eagles elleni Európa Liga-selejtező visszavágóját, hatalmas összeget, a Blikkszámításai szerint nagyjából 90 millió forintot bukik rajta – ennyi ugyanis a veszteség a zárt kapus rendezés miatt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a tavaly nyári, HNK Rijeka elleni, horvátországi mérkőzésen a vendégszektorban elhelyezett, rasszistának és kirekesztőnek minősített transzparensek miatt egymeccses stadionbezárásra és 50 ezer euróra (15,8 millió forintra) büntette meg az FTC-t. Ezért ma nem mehetnek be a szurkolók a stadionba.

Ez a 8900 fős átlagnézőszámmal, 3800 forintos átlagáron számolva, valamint a VIP-belépők kiesésével nagyjából 50 millió forintos mínuszt jelent. Emellett a kiemelt vendégek és partnerek díszpáholyához köthető étel-, italfogyasztás 15 millió forintra tehető summája is ugrik. Az ajándékbolt nagyjából kétmilliós, a büfé pedig körülbelül négymilliós haszontól esik el.

Ha hozzávesszük, hogy az UEFA-döntés fellebbezése is 10 ezer euróba (3,2 millió forintba) kerül, valamint, hogy a stadion környékét kordonokkal kell lezárni, akkor már közel százmillióra rúg a kár.

A napilap megszólaltatta Szabados Gábor sportközgazdászt, aki szerint teljesen reális a számítás, bár azt hozzátette, hogy nem teljes mértékben bevételkiesésről beszélünk, hiszen meccsrendezési költség így is, úgy is van. A Fradi működését nem rengeti meg ez a kiesés, de azért nyilván senki nem mond le szívesen ennyi pénzről – jegyezte meg.

Olvasói sztorik