Nemzetközi foci

Hazard-gól, újpesti döntetlen Belgiumban

Hiába vezettek a lilák 2-0-ra az első félidőben, döntetlennel zárult a Sint-Truiden elleni felkészülési mérkőzés.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Sint-Truidense VV (belga) – Újpest FC 2-2 (0-2)
Sint-Truiden, Belgium
Újpest: Kovács Z. (Banai, a szünetben) – Heris, Kálnoki-Kis, Mohl, Balogh B. – Sankovics, Pávkovics, Szuljics, Tóth P. – Sallói D., Hazard (Forró Gy.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerők: Da Silva (59.), Dompé (77.), illetve Hazard (35.), Sallói (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este a Belgiumban edzőtáborozó Újpest FC a belga élvonal újoncával, a Sint-Truidense VV-vel csapott össze felkészülési mérkőzésen.

Mintegy 15 perc telt el az első lövésig: a belga támadósor tesztelte a nemrég szerződtetett Kovács Zoltánt, a kapus azonban szögletre mentett. Nem csak idehaza, Belgiumban is tombol a kánikula: bár a mérkőzés este kezdődött, a játékvezető így is ivószünetet rendelt el a félidő közepén. Nagy Gábor tesztelte nem sokkal később a hazai kapust, aki biztosan védte a lövést.

A 35. minutumban azonban már túljutott a gólvonalon a labda: Kylian Hazard éles szögből leadott szabadrúgásból – a kapufa segítségével – szerzett gólt (0-1). Szokták mondani, ha egy üzlet beindul: négy perccel később Sallói Dániel értékesítette ziccerét (0-2).

Bár a hazaiak kezdtek jobban, az Újpest fokozatosan erőltette rá játékát a belgákra, és megérdemelten vezetett a szünetben 2-0-ra – derül ki az újpesti honlap tudósításából.

A második félidőt Da Silva lövése nyitotta, de nem talált kaput. Az 59. percben azonban már igen: Da Silva kiválóan érkezett egy beadásra, és a hálóba továbbított (1-2). A 77. percben egyenlítettek a belgák: egy kényszerítő végén Dompé volt eredményes (2-2).

Bár az Újpest az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, ezt nem sikerült megtartani, így a belga bajnok elleni győzelem után döntetlennel folytatódott az edzőmeccsek sora.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik