Nemzetközi foci

Bronzérmet szerzett a Honvéd

Vereséggel kezdte a szlovákiai tornát a Kispest; a harmadik helyet viszont megcsípte.
Stefana Hronca Emléktorna, bronzmeccs
Bp. Honvéd – MSK Rimavska Sobota (szlovák) 3-1 (1-0)
Rimakokova, Szlovákia
Honvéd: Kemenes (Vajda, a szünetben) – Ikenne-King (Lovrics, 70.), Baráth (Fejes, 70.) Bobál D., Botka (Erdős, 62.) – Kamber (Vécsei, 70.), Nagy G., Göblyös (Hidi,a szünetben), Ihrig-Farkas (Daud, 70.) – Youla (Prosser, 70.), Erdélyi (Vernes). Edző: Marco Rossi
Honvéd gólszerzői: Botka (9.), Youla (50.), Nagy G. (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MFK Lokomotiva Zvolen elleni peches vereség után a szlovák MSK Rimavska Sobotával találkozott a csapat a Stefana Hronca Emléktorna bronzmérkőzésén. A hatalmas hőség ellenére jó iramban kezdődött a találkozó, a kilencedik percben pedig megszületett az első kispesti gól: Botka ment el szépen a bal oldalon, középre adott, Youla a védőjétől szorongatva, öt méterről lőtt a hálóba (1-0).

Ezután főleg mezőnyjáték folyt a pályán, mígnem az egyik rimaszombati játékos lekönyökölte Erdélyit, akinek fölrepedt a szemöldöke. Le is kellett cserélni, hiszen sérülése olyan súlyos, hogy össze is kell majd varrni Magyarországon – ennek ellenére nem kapott lapot a hazai játékos. Erdélyi helyére Vernes állt be. A 39. percben Bobál Dávid ellen szabálytalankodtak, melyet ezúttal nem tolerált a játékvezető, így kiosztotta az első sárga lapot.

A szünetben kettőt cserélt Marco Rossi: Göblyös helyére Hidi, míg Kemenes helyett az a Vajda állt be a kapuba, aki tavasszal a Puskás Suzuki-kupa legjobb hálóőre volt, nemrég profi szerződést kapott, és most debütált a elnőtt csapatban.

Az 50. percben már kettő volt a Honvéd előnye, ismét Youla villant: Hiditől kapta a passzt, szépen átvette a labdát, egyedült tört kapura, becsapta a kapust és az üres hálóba gurított (2-0). A 62. percben a sokadik csúnya szlovák belépőt láthatták a nézők, ezért Botkát is le kellett cserélni sérülés miatt, Erdős állt be a helyére. A hazaiak nyilván nehezen viselték, hogy nemcsak hátrányban voltak, de végig a magyar csapat dominált, irányított a mérkőzésen.

A szokásos 70. perc környéki sorcsere után megszületett a harmadik gól is: Nagy Gergő 25 méterről pókhálózta ki a jobb felső sarkot, hatalmas gól volt (3-0). A 90. percben, amikor már mindenki a mérkőzés végét jelző hármas sípszót várta, a hazaiak egy közeli lövéssel szépítettek (3-1).

A mutatott játék alapján a Honvéd teljesen megérdemelten győzött 3-1-re és szerezte meg a torna harmadik helyét, miközben már el is indult vissza Magyarországra.

Korábban írtuk:

A felvidéki Rimakovában a Stefana Hronca Emléktornán vesz részt szombaton délután a Bp. Honvéd, ahol az elődöntőben a szlovák MFK Lokomotiva Zvolennel találkozott.

Jobban nem is kezdhette volna a mérkőzést: Daud-Prosser kényszerítő után utóbbi balról csavarta át a kapus feje fölött a labdát (1-0) – számolt be a klub honlapja.

Mezőnyfölényben maradt a Kispest a folytatásra, de jobbára a középpályán zajlott a játék, mígnem a 34. percben Vernes remek ütemben lépett ki, és 14 méterről csak pár centivel gurította mellé a labdát. A szünet előtt Hidi is növelhette volna az előnyt, remek szabadrúgás variáció után bombázott kapura, de célt tévesztett.

A második félidő elején jött a hidegzuhany: az 51. percben szokás szerint a magyar csapat támadott, de labdavesztés után gyors kontrából szerezték meg az egyenlítést a zólyomiak (1-1). Egy perccel később távoli lövéssel próbálkoztak, Horváthnak pedig a szemébe sütött a nap, így szerencsétlen mozdulattal a kapuba pattant az ökléről a labda (1-2).

A 71. percben Marco Rossi vezetőedző sort cserélt, és az „új csapat” mindent meg is tett az egyenlítésért: teljesen beszorította ellenfelét a kapuja elé, sorra alakította ki a helyzeteket, záporoztak a lövések a szlovák kapura.

Rögtön a 73. percben gólt kiáltott a kispesti szurkolótábor, de Prosser lövése sajnos mellé szállt, nem sokkal később pedig King beadása után Ihrig-Farkas éppen csak lemaradt a labdáról. A 79. percben Youla kétszer is próbálkozott lövéssel, míg a hajrában Kamber fejesét a pipából szedte ki hatalmas bravúrral a kapus.

Ezalatt a szlovákok látványosan húzták az időt, a játékvezető ennek ellenére egyetlen percet sem hosszabbított, így a magyar capat 2-1-es vereséget szenvedett, és délután 3 órától az MSK Rimavska Sobotával játszik a harmadik helyért.

Stefana Hronca Emléktorna, elődöntő
Bp. Honvéd – MFK Lokomotiva Zvolen (szlovák) 1-2 (1-0)

Honvéd: Horváth A. – Csábi (King, 71.), Erdős (Baráth, 71.), Lovrics (Bobál D., 71.), Fejes (Botka, 71.) – Hidi (Kamber, 71.), Vécsei (Nagy G., 71.), Göblyös (Ihrig-Farkas, 71.) – Daud (Youla, 71.), Vernes (Erdélyi, 71.), Prosser. Edző: Marco Rossi

Honvéd gólszerzője: Prosser

A másik mérkőzésen:

1. FC Tatran Presov – MSK Rimavska Sobota 3-1.

Olvasói sztorik