Nemzetközi foci

A Juventustól igazolna a Real Madrid

Rafael Benítez Fernando Llorentével erősítené meg a fővárosiak támadósorát, akihez nem ragaszkodnának Torinóban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Calciomercato értesülései szerint, Rafael Benítez mindenképpen igazolna egy támadót a nyáron, és már meg is van az elsőszámú kiszemelt, aki nem más, mint a Juventus játékosa, Fernando Llorente. Mint arról a napokban beszámoltunk, a spanyol csatárnak több kérője is van, de legélénkebben a Monaco érdeklődik iránta. A Real Madridot azonban kevesen tudják visszautasítani. A királyiak újdonsült vezetőedzője Karim Benzema mellé egy tipikus centert szerződtetne, aki jól mozog a tizenhatoson belül, gólveszélyes, és meg tudja tartani a labdákat. Úgy tudni, hogy a spanyol tréner nem is keresgél tovább, mert szerinte a felsorolt tulajdonságok mindegyikével rendelkezik Llorente. A hórihorgas támadó tény, és való, hogy csak epizódszerepet kapott a Juventusban, ugyanis bár a bajnokságban jobbára kezdett, a Bajnokok Ligájában viszont rendre Alvaro Morata, Carlos Tévez duó futott ki a pályára.

A spanyol helyzetét nem könnyíti meg, hogy a torinóiak leigazolták, a hasonló tulajdonságokkal rendelkező Mario Mandzukicot, ezért Llorente távozna a zebráktól. A 30 éves játékost 2017 nyaráig köti szerződés a Juventushoz, de feltehetőleg a Real Madridnak nem okozna gondot kivásárolnia a spanyolt. Rafael Benítez jól ismerheti Llorente képességeit, hiszen ellenfélként már többször is találkoztak, mivel a hispán szakember legutóbb a Napoli együttesét irányította. A spanyol válogatott csatárnak nem jelentene problémát az akklimatizálódás sem, mert olaszországi kitérője előtt éveket játszott az Atlético Bilbaóban, ahol nagyon ment neki a góllövés.
A transfermarkt.de nevű szaklap adatai szerint, Llorente jelenlegi piaci értéke 16 millió euró körül mozog. Az olasz lap megemlíti, hogy a Juventus szívesen elengedné a spanyolt, hiszen így sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a Real nem akarja visszavásárolni Moratat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik