Nemzetközi foci

Oroszok verték a Diósgyőrt

Bekő Balázs csapata az Orenburg ellen vesztett 3-2-re, edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – FK Gazovik Orenburg (orosz) 2-3 (0-2)
Bécs, Ausztria
DVTK: Rados – Eperjesi, Csicsvári, Németh M., Huszics – Halmai (Egerszegi, 61.) – Balogh A. (Bognár I., a szünetben), Barczi, Boros, Icsó (Bacsa, 54.) – Takács T. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Egerszegi (75.), Takács T. (90.), illetve Druzsin (10.), Sogenov (18.), Appajev (81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ausztriában csapott össze az Orenburggal felkészülési mérkőzésen a Diósgyőri VTK. Bekő Balázs csapata a klub honlapjánaktudósítása szerint 15 játékossal a keretben vágott neki az összecsapásnak.

A találkozó elején Németh Milán helyzete maradt kihasználatlanul, nem sokkal később azonban megszerezték a vezetést az oroszok: Druzsin 16 méterről vágta a hálóba a labdát (0-1). Nyolc perccel később megduplázták az előnyt: egy beadást követően Sogenov fejelhetett szabadon öt méterről a kapuba (0-2). A folytatásban is az Orenburg akarata érvényesült, Ivan Rados kétszer is bravúrral mentett.

A második játékrész elején bátrabban támadásba lendült a DVTK, de Bognár lövése elkerülte a kaput. A 75. percben a szépítésig is eljutott a DVTK: Takács Tamás ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Egerszegi Tamás vágta a hálóba (1-2). Erre viszont volt még válasza az oroszoknak: Appajev jegyezte az újabb találatot (1-3). Nem sokkal a vége előtt Takács Tamás szépített: 3-2-re kapott ki a DVTK az ausztriai felkészülési meccsén.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy nagyon erős csapat ellen. A fiatalok többsége pálya lépett. Az elején egy picit meg voltunk illetődve, nem éreztük annyira a játék ritmusát. Később rájöttünk, hogy itt is lehet futballozni és meg lehet mutatni, hogy mire vagyunk képesek. A második félidőben már gólokat is rúgtunk, összességében úgy érzem, hogy egy nagyon hasznos találkozón vagyunk túl – értékelt a lefújás után Bekő Balázs.

Olvasói sztorik