Nemzetközi foci

Belga bajnokot vert az Újpest

A lilák nagy bravúrt hajtottak végre: 1-0-ra győztek az aktuális aranyérmes KAA Gent ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
KAA Gent (belga) – Újpest FC 0-1 (0-0)
Gent, Belgium
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Kálnoki Kis, Forró – Mohl, Windecker, Balogh B., Nagy G. – Perovics, Szuljics. Cserék: Hazard, Kovács, Sallói. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Sallói (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Belgiumban edzőtáborozó Újpest FC szerda este a bajnok KAA Gent együttese ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen.

Mindkét oldalon folyamatosan alakultak ki a helyzetek – a magyar csapatnak Szuljics, Nego és Perovics révén –, azonban gól nem született. A Gentnek is volt néhány lehetősége, de egyik sem volt veszélyes, így Balajczának nem volt komolyabb védeni valója. Később Mohl és Balogh Balázs hatékony labdaszerzései jellemezték a játékot.

A szünet után Perovics alakított ki nagy helyzetet, aztán Nagy Gábor lövése a kapust találta el. Szuljics beadására Hazard érkezett, de a kapu fölé bombázta a labdát. Később Hazard lőtt kétszer, de egyik sem találta el a kaput, de ezek mellett gyors és határozott volt a bal szélen az új légiós. Windecker hatalmas bombáját a védők blokkolták.

A folytatásban megint Windecker lőtt, de fölé szállt a labda. Az Újpest végig nyomás alatt tudta tartani a Gent kapuját. A hajrában Sallói sarokkal indította Herist, de a keresztlabda már nem ért célba. A 93. percben Sallói fejjel a kapufát találta el, de a második fejes már a hálóban kötött ki (0-1) – tudósított az Újpest FC honlapja.

Olvasói sztorik