Nemzetközi foci

Mínusz kettőről egyenlített a Diósgyőr

A DVTK 2-2-t játszott az osztrák Admira Wacker elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Admira Wacker (osztrák) – Diósgyőri VTK 2-2 (2-0)
Maria Enzersdorf, Ausztria. Játékvezető: Fuchs
DVTK: Antal B. – Okuka, Kovács G., Lipták, Nemes – Egerszegi – Nikházi (Barczi, 65.), Bognár I. (Boros, 65.), Koman, Bacsa – Grumics. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Starkl (14., 35.), illetve Nikházi (57.), Grumics (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az osztrák élvonalbeli Admira Wacker ellen játszotta első ausztriai felkészülési mérkőzését a Diósgyőr. A találkozót két-három tucat DVTK-szurkoló a helyszínen tekintette meg.

Az első helyzet a borsodiak előtt adódott: Bacsa Patrik fektette el a kapust egy szép lövőcsellel, de a hálóba nem talált be. A 14. percben Starkl lőtt a kapuba öt méterről, Antal Botond már verve volt (0-1). Öt perc múlva újabb hazai lehetőség következett, de a miskolciak kapusa ezúttal hárított. A 23. percben Bacsa tört be az ellenfél tizenhatosának területére, ketten összezártak előtte, fellökték. Be lehetett volna fújni, de a bíró nem ítélt büntetőt.

A 31. percben nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul a DVTK, aztán egy szép támadás végén Koman tekert látványosan, centikkel a kapufa mellé. A 35. percben Starkl ritkán láthatóan szép fejes góljával megduplázták előnyüket az osztrákok (0-2).

Das Testspiel gegen Diosgyöri VTK endet 2:2-Unentschieden! Für die beiden sehr schön herausgespielten Tore auf Seiten…

Posted by Admira Wacker on 2015. június 30.

Az 51. percben Nikházi hatalmas bombáját védte bravúrral a hazai kapus. Hat perccel később Okuka lövése kipattant a kapufáról, de érkezett Nikházi, és becsúszva nagyon okos gólt lőtt (2-1). A hetvenedik percben újabb szép diósgyőri akció maradt kihasználatlanul, két perccel később pedig Okuka lőtt hatalmas kapufát tíz méterről. A magyar csapat ekkor már simán vezethetett volna…

A második játékrészben sokkal aktívabb volt a DVTK, sorra vezette a támadásokat, és az egyenlítés nem is marad el: a 74. percben komédiába illő jeleneteket produkált a hazai védelem, Grumics pedig jókor volt jó helyen (2-2). A hajrában minden erejét mozgósította a hazai csapat, védekezésből jelesre vizsgázott a Diósgyőr – a 85. percben Antal Botond védett bravúrral, két perc múlva a kapufát találták el az osztrákok.

Az utolsó percekben újabb gól nem született, a DVTK kétgólos hátrányból egyenlített – tudósított a klub Twitter-oldala.

– Látszott, hogy ellenfelünk már a felkészülés utolsó szakaszában jár. Nagyon frissek voltak és robbanékonyak, ez főleg az első félidőben ütközött ki – kezdte értékelését a klub honlapján Bekő Balázs, a Diósgyőr vezetőedzője. – Amikor már gyorsabban tudtunk játszani és felvettük a ritmust, akkor már nekünk is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Először azt hittem, hogy el vagyunk átkozva, mert rúgtunk vagy öt kapufát. Az első félidőben voltak helyzeteink, ziccereink nekünk is, nem sikerült kihasználni. A második játékrészben azonban sikerült két lehetőséget gólra váltanunk. Vannak gondok a védekezésünkben, de az idő elegendő lesz arra, hogy stabilizáljuk ez a csapatrészt is. Bátran játszottunk, kombinatívak voltunk, jó kis edzőmérkőzés volt.

Olvasói sztorik