Nemzetközi foci

Rekordösszegért igazolt az AS Roma

A farkasok megvásárolták Radja Nainggolan játékjogának másik felét is, így a belga végleg a klub játékosa lett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az AS Roma labdarúgócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy véglegesen megvásárolta Radja Nainggolan játékjogát a Cagliari együttesétől. Mint az ismeretes, Olaszországban nagy divat az, hogy két klub birtokol egy játékost, de ezt a következő szezontól kezdve betiltják, ezért június 30-ig minden csapatnak meg kell egyezni a labdarúgókkal, ha ez nem sikerül, akkor jöhet a borítékolás. Ennek a lényege, hogy a csapatok egy-egy képviselője a borítékba belehelyezi ajánlatát, és a magasabb nyer. Az AS Románál ezt mindenképpen el akarták kerülni, még akkor is, ha minden bizonnyal nem esett volna nehezükre nagyobb összeget ajánlani az élvonaltól szardíniaiaknál.
Nainggolant a Giallorossi szurkolói az idény legjobbjának választották, ami nem is csoda, hiszen 35 bajnokin lépett pályára az idei szezonban, amiken öt találatot jegyzett. A Ninja becenévre hallgató játékos mindenkinél többet, összesen 2776 percet töltött a pályán a bajnokságban.
Ami az átigazolást illeti, az AS Roma általános igazgatója, Walter Sabatini, szerint a nyár legfontosabb célja, hogy végleg leigazolják a belga válogatottat, ami sikerült is. A bordó-sárgák 2014 nyarán 9 millió eurót fizettek a 27 esztendős középpályás játékjogának a feléért a Cagliarinak. A napokban a fővárosiak újabb 9 millió eurót utaltak a szardíniaiak számlájára. A teljes összeg tehát 18 millió euró, ami rekordnak számít, ugyanis ennyit még soha nem fizetett a Giallorossi középpályásért (Strootman volt a legdrágább, 17 millió euró). A hírek szerint, Nainggolan 3,4 millió eurót kereshet évente.
A játékos is örült a megállapodásnak, a hivatalos Twitter-oldalán a következő üzenetet posztolta:
– Nagy nap a mai, hiszen 100%-ig a Giallorossi játékosa lettem, ez az, amit mindig is szerettem volna és most elérkezett a pillanat. Köszönöm a klubnak és az elnöknek, Pallottának a nagy erőfeszítéseit. Igyekszem visszafizetni mindezt a pályán nyújtott teljesítményemmel. Forza Roma! Irány a következő a szezon!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik