Nemzetközi foci

A világ legjobbjai között a válogatott

Szerdán, az oroszok ellen kezdik a bakui Európa Játékokat a magyar strandlabdarúgók.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Ficsór Dávid, Szacskó László.
Mezőnyjátékosok: Ábel Péter, Badalik Szabolcs, Berkes László, Besenyei Ferenc, Fekete Viktor, Sebestyén Norbert, Simonyi Gábor, Szentes Bíró Tamás, Túrós Viktor, Ughy Márk.

A torna programja

B csoport,
június 24., 13:
Spanyolország-Olaszország
június 24., 16: Magyarország-Oroszország
június 25., 13: Spanyolország-Magyarország
június 25., 16: Oroszország-Olaszország
június 26., 13: Olaszország-Magyarország
június 26., 16: Oroszország-Spanyolország
A csoport,
június 24., 14.30:
Portugália-Svájc
június 24., 17.30: Ukrajna-Azerbajdzsán
június 25., 14.30: Portugália-Ukrajna
június 25., 17.30: Azerbajdzsán-Svájc
június 26., 14.30: Svájc-Ukrajna
június 26., 17.30: Azerbajdzsán-Portugália

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első alkalommal sorra kerülő Európa Játékok strandlabdarúgó-tornáját június 24. és 28. között rendezik a bakui Beach Arénában, Azerbajdzsánban.

A résztvevő csapatok két csoportban küzdenek majd egymással, ezt követően a két csoport első és második helyezettjei elődöntőt és döntőt játszanak, míg az alsóház tagjai az 5-8. hely valamelyikéért lépnek majd a homokra.

A magyar csapatnak június 24-én a világranglista-második Oroszország, egy nappal később Spanyolország, majd a csoportmérkőzések zárásaként Olaszország ellen kell majd helytállnia. A másik csoportban Ukrajna, Svájc, Portugália és a házigazda Azerbajdzsán mérkőzik egymással.

A vasárnapi utazást követően a bakui reptéren gyors és zökkenőmentes beléptetésben volt része a csapatnak, a szervezők magas létszámú kiszolgáló személyzettel készültek az Európa Játékok résztvevőinek fogadására. A sportolók szállását rengeteg katona, biztonsági személyzet őrzi, a ki- és belépést szigorúan ellenőrzik, ügyelve a biztonságra. Az időjárás rendkívül barátságtalan, az orkánerejű szél mellett az azeri meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkezendő napokban a hőmérséklet maximuma elérheti a 39 Celsius-fokot is Azerbajdzsán fővárosában. A csapat hétfőn már a mérkőzések helyszínén edzett, Weisz Tamás szövetségi edző szerint minden játékos felkészülten várja a torna rajtját.

– Nagy kihívás előtt állunk, nehéz dolgunk lesz. A tavalyi sikerünkkel biztosítottuk, hogy itt lehetünk az Európa Játékokon, ahol a világ legjobban felkészült és legerősebb csapatai ellen kell majd helytállnunk – nyilatkozta Weisz Tamás szövetség edző az mlsz.hu-nak. – Bizakodó vagyok a csapattal együtt, mindent megtettünk a felkészülés alatt, hogy sikeresek lehessünk ezen a tornán. A felkészülési mérkőzéseink is ezt a célt szolgálták, a játékosoknak most nyomás alatt kell bizonyítaniuk, hogy Európa legjobb csapatai közé tartozik a magyar válogatott. Mi mindent meg fogunk tenni a pályán a győzelemért.

Olvasói sztorik