Nemzetközi foci

Neymar nem kaphatja meg az Aranylabdát?

Sokba kerülhet az FC Barcelona brazil játékosának a Kolumbia elleni kiállítása és balhéja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FC Barcelona lenyűgöző szezont produkált, hiszen a bajnokság és a Spanyol Kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte, ezért nem lenne meglepő, ha a katalán csapatból nyerné meg valaki az év végén a legrangosabb egyéni kitüntetést, az Aranylabdát.

A sorozat legutóbbi hét évében, vagyis 2008 és 2014 között Cristiano Ronaldo és Lionel Messi diadalmaskodott. 2013-ban a triplázó Ribéry, legutóbb pedig a világbajnokságot megnyerő német válogatott kapusa, Manuel Neuer maradt alul. Úgy tűnik, idén is megvan már az a harmadik jelölt, aki csatlakozhat a duóhoz, ő pedig nem más, mint Neymar – írja a goal.com.

A brazil a legutóbbi szavazáson csak a hetedik helyen végzett, idén valószínűleg sokkal jobb pozíciónak örvendhet. Ezt ügynöke, Wagner Ribeiro is alátámasztotta.

– Ebben az évben Neymar a világ három legjobb játékosa között lesz, és idén, vagy esetleg jövőre megnyerheti az Aranylabdát – mondta Ribeiro.

Neymar az éppen most zajló Copa Americán is bizonyítja tehetségét, Messivel ellentétben, aki egyelőre még nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de ez az egész argentin válogatottra igaz. Egy esetleges jó szereplés sokat dobott volna a brazil csillag esélyein, de a 23 éves támadó nagy butaságot csinált azzal, hogy a legutóbbi, Kolumbia elleni meccsen kiállíttatta magát. Ezzel a piros lappal nem csak hazája, de saját helyzetét is nagyon megnehezítette.

– Neymar már érett, felnőtt játékos, aki készen áll megmutatni, mit tud a brazil válogatottban – mondta a torna előtt Ribeiro.

Tagadhatatlan, hogy Neymart a kolumbiai játékosok az egész mérkőzés alatt provokálták, ennek ellenére a kiállításhoz kétség sem fért. A képzett játékosok megérdemlik, hogy a játékvezetők megvédjék őket, akárcsak Messit vagy Ronaldót. Ennek ellenére a portugál és az argentin megtanultak együtt élni azzal, ha igazságtalanul ítélnek ellenük, és fel vannak készülve, hogy az egész mérkőzésen őket akarják megállítani.

Neymar ezzel a kiállítással elbukhatja az idei Aranylabdát, hiszen szüksége lett volna rá, hogy vezére lehessen a Copa Americát megnyerő brazil csapatnak, ez a hajó viszont már elment. A FIFA már korábban is bizonyította, hogy nem veszi félvállról az ilyen eseteket. 2014-ben Luis Suárez megharapta Giorgio Chiellinit a világbajnokságon, amelynek következtében az uruguayit eltiltották a válogatottól, sőt az Aranylabda-szavazás 23 fős keretébe se fért be, annak ellenére, hogy zseniálisan futballozott a Liverpoolban.

Neymarra is hasonló sors vár. A piros lap önmagában még nem lenne kizáró ok, de a játékoskijáróban tanúsított viselkedése komoly következményekkel járhat, ugyanis nem csak verbálisan bántalmazta a játékvezetőt, hanem megpróbálta megütni!

Mindössze négy nappal ezelőtt a brazil még az Aranylabda komoly esélyesének tűnt, de egy pillanatnyi őrület elég volt, hogy szinte az összes sansza elszálljon.

Olvasói sztorik