Nemzetközi foci bajnokok ligája

Tudja, hogyan lehet kikapcsolni Messiéket

Ruud van Nistelrooy elárulta, hogyan lehet megfékezni a Barca trióját; Lippi el lenne ragadtatva, ha nyerne a Juve.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elérkezett az európai labdarúgás legjobban várt mérkőzése, vagyis a Bajnokok Ligája idei döntője, amelyben a Barcelona és a Juventus nézhet egymással farkasszemet, szombat este. Mindkét csapatnak megvan az esélye, hogy triplázzon Berlinben. A Juventusnak az első számú feladata a katalánok csatársztárjainak semlegesítése. A Barcelonának pedig talán az, hogy favoritként ne bízza el magát, mert sokan lebecsülték már ezt a torinói együttest, mégsem jutottak tovább ellene.

Ruud van Nistelrooy pontosan tudja, hogyan lehet megállítani a Barca támadótrióját. A korábban a Manchester Unitedben és a Real Madridban is megfordult holland gólvágó egy-két jó tanáccsal látta el a Juventus játékosait a Bajnokok Ligája döntője előtt.

– Úgy gondolom, egyetlen módja van annak, hogy kikapcsolják a Messi, Suárez, Neymar támadótriót, mégpedig az, ha a többi nyolc játékost nem hagyják játszani, ezáltal a csatárokhoz nem jut el a labda. Szerintem a Barcelonának van a világon a legjobb támadósora, ez nem is kétséges, de a Juventusnak meg kell találnia az ellenszert, mert csak úgy nyerhet. A legjobb védősor, amely ellen valaha játszottam, az a Cafu, Stam, Nesta, Maldini négyes – mondta Van Nistelrooy.

A Juventus középpályása, Andrea Pirlo elmondta, ha megnyerik a döntőt, valószínűleg külföldre költözik. A veterán olasz játékos pontosan tudja, hogy a Barca az esélyes, de meglepetést akarnak okozni.

– Ha nyerünk, akkor talán külföldre költözöm, mert a Juventus lesz az utolsó csapatom Olaszországban, ez biztos. Az MLS az egyik verzió lehet, de pillanatnyilag nem ezzel vagyok elfoglalva. Az az egy viszont borítékolható, hogy nem fogom abbahagyni a futballt, mert még érzek magamban motivációt. Ez lesz a negyedik döntőm, de nem számít, mert azt az érzést nem lehet elégszer átélni. Tudom, hogy milyen megnyerni egy döntőt, de tisztában vagyok a másik oldallal is. A 2005-ös elveszített döntő az egyik legrosszabb érzés volt, nem csak karrieremben, hanem az egész életemben. Ha nyerünk, sokak álma teljesülhetne, a Juventusnál pedig mindenki megérdemelné ezt a sikert – mondta Pirlo.

A Juventus korábbi vezetőedzője az edzőszakma egyik legnagyobb alakja, Marcello Lippi földönkívülieknek tartja a Barcelona támadóit. A torinóiakat négyszer a Bajnokok Ligája-döntőjébe vezető szakember nem irigyli Allegri helyzetét.

– Véleményem szerint jelenleg ez a két legjobb csapat Európában. A Juventusnak az ellentámadásaiban rejlik az ereje, amit Berlinben még gyorsabban kell majd vezetnie. Tudom, hogy a Barcelona a favorit, de hiszem, hogy nem lesz olyan könnyű dolga, ahogyan azt sokan gondolják. A katalán támadósor marslakókból áll, nehéz helyzetben van Allegri, de a Juventus eddig is nagyon szervezett, kemény csapat volt, és a védelem mögött ott van a világ legjobb kapusa, Buffon. Ez a Juventus képes arra, hogy ismét uralja Európát, ahogy azt a kilencvenes években tette. Ha Allegri irányítása alatt a csapat megnyerné a BL-t, sőt még a klubvilágbajnokságot is, teljesen el lennék ragadtatva – mondta Marcello Lippi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik