Nemzetközi foci bajnokok ligája

Buffon: a Barca a favorit, de van esélyünk

A berlini finálé előtt sajtótájékoztatót és nyílt edzést tartott a Barcelona valamint a Juventus.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Képek a Barca edzéséről:

19:25: Vége a sajtótájékoztatónak!

Hamarosan kezdődik a Barcelona nyílt edzése.

A futball jó reklámja

– Remélem, hogy látványos mérkőzést játszunk. Jót tenne a labdarúgásnak, ha szórakoztató, nyílt meccset láthatnánk. Győzzön a jobbik – folytatta a spanyol szakember.

Luis Enrique-t is a labdabirtoklásról kérdezték

– Fizikailag nem is lehetne jobb állapotban a csapat. Két kupa már a tarsolyunkban van, és azzal reménnyel kezdjük a holnapi meccset, hogy történelmet írjunk a triplázással. Én is úgy gondolom, hogy középpályán fog zajlani leginkább a mérkőzés, de nem tudom, hogy ez döntő fontosságú lesz e. A saját játékunkat kell játszanunk. Azt akarom, hogy nálunk legyen többet a labda, az ellenfél támadásait minimalizálni szeretnénk. Jó napot kell kifogunk, hogy egy ilyen erőteljes ellenfelet legyőzzünk, de a szezon eddigi része alapján úgy véljük, hogy erre van esélyünk. Inkább az ellenfél térfelén fog pattogni a labda. Nehéz mérkőzés lesz, és nem gondolom azt, hogy különböző stílusok feszülnek egymásnak, hiszen a Juventus is szereti birtokolni a labdát – kezdte a katalánok trénere.

19:10: A két játékos távozik a teremből, megérkezett Luis Enrique!

Neymar Buffonról

– Csodálatos kapus, a labdarúgás történetének egyik legjobb hálóőre. Playstation-ön szoktam vele lenni, rajongok érte, de szeretnék holnap gólt lőni neki.

Neymar legfontosabb meccse, és véleménye a Juvéről

– Sok döntőt játszottam már le, de az eddigi pályafutásom legfontosabb mérkőzése következik. Minden megteszek holnap, hogy begyűjtsük a trófeát. Ez egy gyerekkori álmom, de szeretném élvezni is a játékot. A labdarúgásban minden lehetséges, nem lehet kijelenteni, hogy valaki jobb a másiknál. Egy döntőben a pillanatnyi forma is dönthet.

Történelmi Barca-keret

– Elképesztő csapatunk van, az egyik legjobb keret a Barcelona történetében. Nem kezdtük jól a szezont, de ez a visszájára fordult, és hatalmas sorozatba kezdtünk – így folytatta Piqué.

Piqué birtokolni akarja a labdát

– Az előző két döntőnkhöz hasonlóan szerintem holnap is nálunk lesz többet a labda. A Juve megmutatta, hogy tud focizni, ezt a Real Madrid otthonában is láthattuk. Próbálunk letámadni, és birtokolni a labdát, valamint az ellentámadásokra is fogunk koncentrálni.

18:45: Kezdődik a Barcelona sajtótájékoztatója!

Piqué és Neymar válaszol az újságíróknak.

A képek után videós összeállítás az olasz edzésről

Edzésben a Juve

Újabb képek az edzésről:

17:45: elkezdődött a Juve nyílt edzése

A sajtótájékoztató 17:30-kor véget ért

Hamarosan következik a Juventus nyílt edzése.

Allegri: óriási idényt fut a Juventus

A mester szerint attól függetlenül, hogy milyen eredménnyel zárul a finálé, nagyszerű szezont zár együttese. Olaszországban nem találtak legyőzőre, Európában pedig felvették a harcot a legjobbakkal, még ha néha nem is sikerült meggyőző játékkal előrukkolniuk.

Allegri: nagy dolog, hogy olasz együttes szerepel a döntőben

A szakvezető szerint az olaszok többsége (klub-hovatartozástól függetlenül) drukkol a Juventusnak, hiszen a sikerre mindenki büszke lehetne az országban.

Allegri: nagyszerű mérkőzés lesz

A Juventus trénere szerint szükségesük lesz a szerencsére is a katalánok ellen, de a sikerért keményen megdolgoznak. Allegri kiemelte: Barzagli rendben van, így vélhetően játszani tud a döntőben. Ha mégsem, akkor Ogbonna helyettesítheti a védelemben.

Allegri: gólt akarunk rúgni, nem a tizenegyesekre játszunk

A szakvezető – csak úgy, mint a játékosok – azt emelte ki: mindenki tudja, hogy a Messi-Neymar-Suárez trió félelmetes dolgokra képes, de ez nem azt jelenti, hogy csak védekezni fognak a döntőben.

Fél óra után távoznak a játékosok, most Allegri mester következik

Az olasz szakvezető hangsúlyozta: céljuk a negyeddöntő kiharcolása volt az idei szezonban, de az elváráson felül teljesítettek, így már a végső győzelem a céljuk. Játékosait mindig próbálja jobb és jobb teljesítményre ösztökélni.

Buffon fiai Barca-rajongók

A kapus elmondta: kisfiai nagy rajongói Messi és Neymar játékának, és nagyon csalódottak voltak, amiért a Juventus pont a Barcelonával került szembe a döntőben. A fiúk nem tudták eldönteni, utazás előtt mit kívánjanak a papának.

Buffont kérdezik ter Stegenről

A rutinos olasz hálóőr elárulta: reméli, riválisának hosszú és sikeres karrierje lesz, és sok-sok trófeát nyer, de csak a berlini finálé után.

A Barcelona védelmét dicséri Bonucci

Az olasz védő szerint a középpályán dőlhet el a meccs, mivel mindkét együttes védősora parádés teljesítményre képes.

Bonucci: Barzagli a világ egyik legjobbja

A védő szerint nagyon erős védelme van az olaszoknak, ami bizakodásra ad okot. Bonucci reméli, hogy győztes gólt lő a Barcelonának. Ez esetben a játékos meglepetésre készül, azt azonban nem árulhat el, mivel rukkol elő.

Bonucci: nem csak bekkelünk!

A védő meglátása szerint nem csak a Barcelona támad majd a fináléban, tehát a Juventus nem áll be bekkelni. Bonucci szerint igazi csapatként törekszenek felülkerekedni a katalánokon.

Buffon: a Barcelona az esélyes

Buffon hangsúlyozta: mindkét csapat idegenben játszik majd, igaz, az olaszok jobb teljesítményre képesek hazai tábor előtt. A kapus szerint csak a pályán nyújtott teljesítmény számít majd a döntőben. A világbajnok hangsúlyozta: a Barcelona az esélyes, mert klasszisok alkotják a csapatot minden poszton, de a Juventusnak sem kell szégyenkeznie, hiszen Tévez, Bonucci, Marchisio vagy éppen Pirlo is képes eldöntetni egy-egy mérkőzést.

Buffont kérdezi egy spanyol újságíró először

A kapus elmondta: a célkitűzésük az volt, hogy idővel BL-döntőt játszhassanak a Juventusszal. Az álma teljesült azzal, hogy Berlinben a Barcelonával találkozhatnak, igaz, nem gondolták volna, hogy már 2015-ben a legjobbak között szerepelhetnek.

16:45 – elkezdődött a sajtótájékoztató!

Allegri, Buffon és Bonucci várja a kérdéseket.

Hamarosan kezdődik a sajtótájékoztató, a helyszín:

A pénteki menetrend:

16:45-től a Juventus tart sajtótájékoztatót. Résztvevők: Massimiliano Allegri, Gianluigi Buffon és Leonardo Bonucci. Ezt követően az olaszok nyílt edzése 17:45-kor kezdődik.
18:45-től következik a Barcelona sajtótájékoztatója. Résztvevők: Luis Enrique, Gerard Piqué és Neymar. Ezt követően a spanyolok edzése 19:45-kor kezdődik.

A Bajnokok Ligája döntőjét rendezik meg szombaton a berlini Olimpiai Stadionban, ahol az este végére a Barcelona vagy a Juventus játékosai emelhetik magasba a trófeát. Pénteken a két csapat sajtótájékoztatót tart, valamint betekintést nyerhetünk a játékosok nyílt edzésébe is.

Előzmények:

A Sport1 jóvoltából a szurkolók Magyarországon először élőben tekinthetik meg a BL-döntőt megelőző nap berlini eseményeit. A csatorna négy és fél órás műsorral jelentkezik pénteken, amelyben előbb láthatják a nézők, mit mond Massimiliano Allegri és két játékosa a Juventus sajtótájékoztatóján, és hogy hogyan mozognak a torinóiak az Olimpiai-stadion gyepén, majd Luis Enrique és két játékosa áll a sajtó rendelkezésére, a programot pedig a Barcelona edzése zárja.

Szombaton már a nagy mérkőzés következik, eldől, a Barcelona vagy a Juventus ül fel Európa trónjára. A Sport1 közvetítése 19 órakor kezdődik, a stúdióban Faragó Richard mellett Nyilasi Tibor, Puhl Sándor, Várhidi Péter és Vincze Ottó foglal helyet.

A mérkőzést a helyszínről Fülöp László kommentálja.

Juventus – Barcelona: 06.06., szombat 19.00, Sport1 HD

Olvasói sztorik