Nemzetközi foci

Wenger és az Arsenal is rekorder lehet

A címvédő Arsenal a rekordot jelentő 12. FA Kupa-győzelméért lép pályára a Wembley Stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Arsene Wenger vezetőedző maga is csúcsot állíthat fel: az Ágyúsokat 1996 óta irányító francia szakember hatodik alkalommal nyerheti meg a kupát, s ezzel megelőzné az örökranglistán Sir Alex Fergusont, aki a Manchester Unitednél eltöltött 26 év alatt ötször győzött a sorozatban.
“Őszintén mondom, nem a rekordra figyelek, sokkal inkább arra, milyen keményen harcoltunk azért, hogy a fináléba jussunk” – mondta Wenger, s kiemelte a United ellen aratott negyeddöntős sikert, majd hozzátette: szombaton be akarják fejezni, amit elkezdtek.

A bajnokságban harmadikként zárt londoni csapatnak azonban nem lesz könnyű dolga a Tim Sherwood által irányított Villa ellen, amely a Premier League-ben sikerrel vívta meg a bennmaradásért folytatott harcát, s 15 év után, az elődöntőben a Liverpoolt búcsúztatva jutott be az FA Kupa fináléjába.

“Az Arsenal talán a legjobb csapat a ligában, több olyan játékosa is van, aki egyedül képes eldönteni egy összecsapást” – méltatta az ellenfelet Sherwood, aki azért hozzátette, a Liverpool ellen mutatott teljesítménnyel együttese képes lehet legyőzni a londoniakat. “Nagyon tisztelem Wengert, aki ragaszkodik a filozófiájához, éppen ezért pontosan tudom, hogyan fognak futballozni.” – tette hozzá.

A birminghami együttes legutóbb 58 évvel ezelőtt hódította el a trófeát, s ha szombaton sikerül nyernie, akkor a következő szezonban indulhat majd az Európa Ligában is.

Az Arsenalnak ez lesz a 19. FA Kupa-döntője, ez szintén rekord, a Wembleyben pedig kilencedszer diadalmaskodhat, amivel beállítaná a Manchester United csúcsát.
A finálé 18.30 órakor kezdődik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik