Nemzetközi foci

„Már lakást és autót is kaptam”

Kelemen Dávid elárulta: mivel nem hosszabbított az MTK-nál, az U21-csapatba száműzték.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Beszámoltunk róla, hogy az MTK fiatal védője, Kelemen Dávid a következő szezont a Hapoel Tel-Aviv együttesénél tölti. A 2005 óta az MTK-hoz tartozó, 23 éves játékos egy évre igazolt az izraeli élvonalba, de új klubja vásárlási opcióval rendelkezik a következő három szezonra is.

A Hapoel vezetőedzője egyébként a spanyol César González Mendiondo lett, aki játékosként az Atlético Madridban nevelkedett, majd a Rayo Vallecano és az Espanyol színeiben is futballozott a nyolcvanas években. A nyári edzőtáborozásra Németországban kerül majd sor.

Az izraeli walla.co.il azt írja, hogy a védő megtagadta az új szerződése aláírását az MTK-nál, a tartalékok közé száműzték, ezért nem játszott tavaly november óta a magyar élvonalban. Kelemen Dávid elmesélte, hogy hosszú évek óta az MTK-ban futballozott, de az elmúlt hónapokban kényszerpályára állították, ezért nem volt más választása, mint a távozás.

– Tavaly nyáron úgy éreztem, környezetváltozásra van szükségem, de meggyőztek, hogy maradjak, úgyhogy továbbra is becsületesen dolgoztam. Aztán jött a téli szünet, amikor tárgyalásokat kezdtek a szerződések megújításáról a játékosokkal. Azt mondtam, nem áll szándékomban hosszabbítani, és amikor hazajöttünk a törökországi edzőtáborból februárban, akkor a felnőtt keretből átküldtek az U21-csapathoz – nyilatkozta honfitársunk.

– Az edző többször is beszélt velem, miután megkaptam a klub ajánlatát, illetve egy hét gondolkodási időt. Meggyőződésem, hogy jó döntést hoztam, és összeillünk új klubommal. Spanyol edző és jó játékosok érkeznek, úgyhogy a cél a dobogó, valamint az európai kupaszereplés. Már autót és lakást is kaptam, illetve felkészülési programot nyárra. Nagyon várom már, hogy újra játszhassak! – mondta végül Kelemen Dávid.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik