Nemzetközi foci

Visszakapta pontjait a CAS döntése után a kolozsvári CFR

A harmadik helyre lépett előre a CFR.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) érvénytelenítette a kolozsvári CFR labdarúgóklubbal szembeni pontlevonást, ezzel a csapat a kieső helyről a harmadik helyre lépett előre a román élvonalban.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága februárban 24 pontot vont le a CFR 1907 Cluj eredményeiből, miután a klub fizetésképtelenséget jelentett, és nem tudta kifizetni öt játékosa felé felhalmozott tartozását.

A FRF honlapján közölt hír szerint a lausanne-i bíróság pénteki határozatában felfüggesztette a CFR elleni fegyelmi intézkedéseket mindaddig, míg a klub által kért fizetésképtelenségi eljárás be nem fejeződik. A klub gazdálkodását jelenleg kinevezett csődbiztos felügyeli. A román szövetség közölte, azt követően dönti el, hogy él-e az utolsó fellebbezési lehetőségével, miután a lausanne-i ítélet indoklását megkapja. A román első osztályú bajnokság hivatalos honlapján pénteken módosították a táblázatot, melyben a CFR immár a harmadik helyen szerepel a marosvásárhelyi ASA és a bukaresti Steaua mögött.

A CFR a klub honlapján megköszönte a csapat edzőinek és játékosainak, hogy a nehéz helyzetben is keményen dolgoztak.

A klubnál 2014 elején jelentkeztek az anyagi gondok, azt követően, hogy Pászkány Árpád kolozsvári magyar üzletember átadta a klubban birtokolt többségi részvénycsomagját egy kolozsvári befektetőcsoportnak.

Pászkány Árpád 2001-ben vásárolta meg a CFR részvényeit. A csapat akkor a harmadosztályban játszott. A klub nevébe ezután került bele az 1907-es évszám, mely arra utalt, hogy a CFR az 1907-ben alakult Kolozsvári Vasutas utódjának tekinti magát. A csapat 2004-től szerepelt az Liga 1-ben, és 2008 után három alkalommal nyerte meg a román bajnokságot és a kupát. Legfényesebb európai sikerét 2012 decemberében érte el, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester United otthonában sikerült győznie.

A 2014-2015-ös bajnoki idényt Miriuta Vasile irányításával kezdte a csapat. Anyagi nehézségei miatt azonban sok értékes játékosától, és – a Győrbe távozott – Miriutától is meg kellett válnia.

Olvasói sztorik