Nemzetközi foci

Máját adta volna Dani Alves

Éric Abidal elmondta, a brazil hátvéd nem viccelt, valóban felajánlotta a máját, hogy segítsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Éric Abidal a Daily Mail-nek adott interjújában beszélt a betegségéről, és arról, hogy soha nem felejti el Dani Alves gesztusát, aki még a máját is hajlandó lett volna odaadni csapattársának.
Abidal 2007 és 2013 között volt a Barcelona futballistája, ezalatt 125 alkalommal húzhatta fel a gránátvörös kék mezt. A jelenleg 35 esztendős francia védőnél 2011 márciusában májrákot diagnosztizáltak. Hat héttel később már a Bajnokok Ligája döntőben ott volt a pályán a Manchester United ellen. Nem sokáig örülhetett a győzelemnek, hiszen megtudta, hogy újból kezelésekre kell járnia.

– Barcelonai csapattársam, Dani Alves felajánlotta nekem a máját. Hihetetlen, de teljesen komolyan beszélt, de nem fogadhattam el. Ő egy családos ember, és hosszú karrier előtt állt még. Ez kockázatos műtét, nem tehettem meg vele – nyilatkozta Abidal.

Végül Abidal testvére, Gerard lett az életmentő donor. A francia védő egyik csapattársának sem engedte meg, hogy meglátogassa a kórházban.

– Nem engedtem barcelonai csapattársaimat bejönni a kórházba. Nem akartam, hogy olyan állapotban lássanak. Hét hónapon át nem csináltam semmit. Nem volt erőm egyáltalán semmihez, rettenetes volt. Nem sportolhattam, nem edzhettem nem csinálhattam semmit. Nem kívánom senkinek sem azt az érzést. Sötét napok voltak, rettegtem, hogy nem léphetek újból pályára. Ébredéskor ahhoz is alig volt erőm, hogy egy izmomat megmozdítsam – mesélte Abidal.

Abidalnak 13 hónapot kellett kihagynia, de visszatért a pályára. Betegségét követően a Monaco és az Olympiakosz csapatában is megfordult, majd bejelentette visszavonulását.

Abidal az elmúlt egy évben létrehozta az Éric Abidal Alapítványt, amely rákbetegségben szenvedő gyermekek megsegítésével foglalkozik.

Olvasói sztorik