Nemzetközi foci

Sztrájkolnak a spanyol focisták! Vége a bajnokságnak?

A spanyol játékosokat tömörítő szakszervezet (AFE) csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: május 16-án az első és a másodosztály labdarúgói sztrájkba kezdenek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint arról korábban beszámoltunk: kedden hivatalos honlapján jelentette be a hírt a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF), hogy május 16-ával minden szinten felfüggeszti a labdarúgást országos és helyi szinten is.

Elsősorban pénzügyi (támogatási és jogdíjakkal kapcsolatos) viták állhatnak a háttérben, de az elnökségi ülés után kiadott közlemény szerint a döntés „különféle problémák” miatt született meg.

Csütörtök délután újabb fordulatot vett az ügy, ugyanis maguk a játékosok is sztrájkot hirdettek. A játékosokat tömörítő szakszervezet által összehívott sajtótájékoztatón jelen volt többek között Iker Casillas, Sergio Ramos (Real Madrid), Xavi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué (Barcelona) és Juanfran Torres (Atlético Madrid) is.

Luis Rubiales, az AFE elnöke elmondta: azért sztrájkolnak, mert szerintük is az LFP (a spanyol profi labdarúgóliga) nem vonta be őket a televíziós jogdíjak szakértői megtárgyalására, tehát a nem megfelelő tárgyalás miatt lázadnak.

A Marca beszámolója szerint, könnyen elképzelhető, hogy a hétvégi lesz az utolsó játéknap a spanyol pontvadászatban. Ha valóban nem rendeznek több fordulót, akkor a 36. játéknap utáni állás szerint hirdetnek végső győztest.

Ha tehát a hétvégét követően nem rendeznek több bajnokit, akkor többek között elmarad az Atlético Madrid–Barcelona és Espanyol–Real Madrid találkozó is. Esélyes, hogy Király-kupa fináléja (Ahtletic Bilbao–Barcelona) sem kerül megrendezésre.

A hétvégi menetrend:

Péntek:
20.45: Eibar–Espanyol

Szombat:
16.00: Granada–Córdoba

18.00: Barcelona–Real Sociedad

20.00: Real Madrid–Valencia

22.00: Athletic Bilbao–Deportivo La Coruna

Vasárnap:
12.00: Levante–Atlético Madrid

17.00: Villarreal–Elche

19.00: Almería–Málaga

21.00: Celta Vigo–Sevilla

Olvasói sztorik