Nemzetközi foci

Van Praag támogatásért utazott Dél-Koreába

A holland szövetség elnöke bízik a távol-keleti országok támogatásában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány napja törésvonal húzódik a Blattert támogató Ázsiai Labdarúgó Szövetség és a dél-koreai futballszövetség mögött, ami miatt a holland labdarúgó szövetség elnöke, aki indul Blatter ellenében, esélyt lát arra, hogy elnyerje a távol-keleti ország labdarúgóinak a támogatását a május 29-én tartandó tisztújító közgyűlésre.

“Úgy érzem, a futball helyi vezetőinek világos jövőképük van a FIFA-val kapcsolatban, és rengeteg elképzelésük egyezik az enyémmel” – mondta a holland szövetséget irányító sportvezető, aki Guus Hiddinkkel, a dél-koreai válogatottat 2002-ben világbajnoki negyedik helyig vezető trénerrel utazott el a Szöulba.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöki posztjára pályázó Van Praag törekvései nem reménytelenek, ugyanis néhány napja az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) közgyűlésén éles vita alakult ki a dél-koreai küldöttség és az AFC – a jelenlegi FIFA-elnök Joseph Blattert támogató – vezetői között.

A FIFA tisztújító kongresszusát május 29-én rendezik, melyen Blatternek három kihívóval kell megküzdenie a posztért. Van Praag mellett jelenleg Ali bin al-Husszein jordán herceg és Luis Figo korábbi aranylabdás portugál futballista a jelölt az elnöki posztra.

Olvasói sztorik