Tottenham: A fél csapat távozhat

A sarkantyúsok a nyáron nagytakarítást tartanak, és több labadrúgótól is megválnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A goal.com információi szerint, nyáron nagytakarítás lesz a Tottenham labdarúgócsapatánál. A vezetők nem elégedettek sem a mutatott teljesítménnyel, sem az elért eredményekkel, ezért átalakítanák az együttest. Ahogy az ilyenkor lenni szokott ez áldozatokkal jár, és a hírek szerint a sarkantyúsok több játékos szolgálataira sem tartanak igényt.
Az első név a távozók listáján az a Roberto Soldado, aki nagy reményekkel érkezett, de messze nem azt a szintet hozta, amit Valenciában. Az idei szezon legnagyobb léhűtője, kétségkívül Emanuel Adebayor, aki az egyik legtöbb pénzt keresi a csapatnál, csak éppen a bajnokikon nem játszik. A 31 esztendős togói legutóbb októberben talált be az ellenfelek kapujába, tehát nem csoda, ha nem marasztalják. Younes Kaboul szolgálataira sem tartanak igényt a továbbiakban. A francia védő sem számít alapembernek a csapatban, idén mindössze tizenegy bajnokin kapott lehetőséget. Paulinho megrekedt a fejlődésben, és már nem tudja hozni azt a szintet, amit érkezésekor tett. Egy másik francia, Étienne Capoue is csomagolhat, de ő sem számít alapembernek a csapatnál, ezért akár mind a két fél jól járna egy váltással. Az egyetlen meglepő név Mousa Dembelé, akinek nem volt rossz szezonja, és a lehetőséget is jobbára megkapta, de ezek szerin a belga ezekkel még sem élt.
A transfermakt.de információi szerint, a Tottenham 61 millió euró körüli összegre számíthat, ha eladja a fent említette labdarúgókat. Ez szép kis summa, de nem szabad elfelejteni, hogy pótolni is kell őket.