Nemzetközi foci

Az oroszok kapták a montenegrói botránymeccs három pontját

Az orosz válogatott 3-0-s gólkülönbséggel megkapta a botrányos körülmények között félbeszakadt montenegrói mérkőzés három pontját a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az európai szövetség fegyelmi bizottsága emellett úgy döntött, hogy Montenegrónak a következő hazai találkozóját zárt kapuk mögött kell megrendeznie, a helyi szövetség pedig 50 ezer eurós pénzbírságot kapott. A pénzbüntetést az orosz szövetség sem úszta meg: nem megfelelő viselkedés miatt 25 ezer eurós bírságot kapott.

A március 27-én, Podgoricában rendezett összecsapáson rögtön a kezdő sípszó után petárdával fejbe dobták a vendégek kapusát, Igor Akinfejevet, akit kórházba kellett szállítani. A meccs félóra csúszással folytatódott, de a 67. percben történt újabb incidens után a bíró félbeszakította meccset. A második esetnél az orosz együttes büntetőhöz jutott, melyet Vukasin Poleksic, a Pécs kapusa hárított. Ezek után az oldalvonalnál a két csapat játékosai és a stáb tagjai összeverekedtek, mivel újabb orosz játékost dobtak meg a nézőtérről.

A csoport állása:

1. Ausztria 13 pont

2. Svédország 9

3. Oroszország 8

4. Montenegró 5

5. Liechtenstein 4

6. Moldova 1

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik