Nemzetközi foci

Terrortámadás miatt szünetel a török bajnokság

Egy hétre felfüggesztették a török labdarúgó-bajnokságot a Fenerbahce játékosait szállító busz elleni szombati támadás miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
„Azt gondoljuk, hogy a szombati eset terrorista támadás volt, s nem csupán a Fenerbahce, hanem a török sport egésze ellen irányult” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Yildrim Demiroren, a Török Labdarúgó Szövetség (TFF) elnöke. A török szövetség hétfőn döntött arról, hogy minden bajnoki, illetve kupamérkőzést elhalasztanak.
A TFF a támadás után „a leghatározottabban elítélte” a történteket, az elkövetők haladéktalan bíróság elé állítását és megbüntetését követelve, a sportsajtó pedig nagy terjedelemben foglalkozott a támadással, amely példátlan, bár a török labdarúgás világában rendszeresek az erőszakcselekmények.

Az incidens szombaton, a Fenerbahce Rizespor ellen aratott 5-1-es győzelme után történt, amikor az isztambuli együttes hazafelé tartott. Az autóbuszra a Fekete-tenger partján fekvő Trabzon város közelében adtak le több lövést, súlyosan megsebesítve az arcán a busz sofőrjét. A csapat ezután honlapján megjelent közleményben kérte a bajnokság felfüggesztését addig, amíg a támadásra fényt derítenek.
Az arcán eltalált sofőrnek szombaton a Fenerbahce biztonsági embereinek segítségével sikerült csak lefékeznie a buszt. Azonnal kórházba szállították és megoperálták, és a török médiában idézett orvosok utóbb azt közölték, hogy nincs életveszélyben. A buszon utazók közbelépése nélkül a busz szakadékba zuhanhatott volna – jelentette vasárnap a Milliyet című napilap. A játékosok közül a támadásban senki sem sebesült meg, és a csapat még szombat éjjel visszaért Isztambulba, ahol rajongók százai fogadták.

Olvasói sztorik