Nemzetközi foci

Balotelli a szurkolók miatt nem balhézott

Az olasz támadót a szurkolók akadályozták meg abban, hogy újabb őrültséget csináljon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Manchester United Juan Mata duplájával 2-1-re nyert az FC Liverpool otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának vasárnapi rangadóján.

A világ- és Európa-bajnok spanyol középpályás a 14. percben talált be először, majd az 59. percben – miután a szünetben beállt Steven Gerrardot sportszerűtlen megmozdulása miatt szűk egy perc után kiállította a játékvezető – egy szépségdíjas találattal megduplázta az előnyt.

Könnyen elfordulhatott volna az is, hogy a Liverpool kilenc emberrel zár, Gerrard után ugyanis Balotelli is bajba keveredett. Ahogy a fenti videón is látható, egy kemény belépőt követően Cris Smalling a pálya szélére tessékelte az olasz támadót, aki ettől nagyon bedühödött. Szerencsére a hirdetőtábla mögött helyet foglaló szurkolók gyorsan eszméltek, és tudták, meg kell állítaniuk a hirtelen haragú fenegyereket. Balotelli később hálás volt a szurkolóknak, mert nekünk köszönhetően nem csinált újabb őrültséget. „Egy dolog biztos: a pályán nem volta egyedül.” #YNWA

Ami pedig a végjátékot illeti: a feszült hangulatú összecsapás hajrájához közeledve Daniel Sturridge szépített a 69. percben, de az egyenlítés már nem jött össze a Vörösöknek. Az MU-nak a végén még az is belefért, hogy a 400. Premier League-meccsét játszó Wayne Rooney kihagyott egy 11-est.

A vendégek ezzel felzárkóztak a dobogósokhoz, míg a hazaiak lépéshátrányba kerültek a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik hely megszerzése szempontjából.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik