Nemzetközi foci

VIDEÓK: csodálatos gólok és Barca-siker az El Clásicón

Messi szabadrúgása és Suárez gólja kellett a sikerhez; Cristiano Ronaldo is eredményes volt.
Primera División, 28. forduló
FC Barcelona – Real Madrid 2-1 (1-1)
Nou Camp, 99 ezer néző. Játékvezető: Lahoz
Barcelona: Bravo – Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba – Rakitic (Busquets, 76.), Mascherano, Iniesta (Xavi, 80.) – Messi, Suárez, Neymar (Rafinha, 85.). Edző: Luis Enrique
Real: Casillas – Carvajal, Pepe (Varane, 73.), Ramos, Marcelo – Modric (Lucas Silva, 88.), Kroos, Isco (Jesé, 80.) – Bale, Benzema, C. Ronaldo. Edző: Carlo Ancelotti
Gólszerzők: Mathieu (19.), illetve Ronaldo (32.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap este rendezték a spanyol bajnokság csúcsrangadóját, a Barcelona – Real Madrid meccset. Hogy a bajnoki trófea sorsáról dönt-e a találkozó, még nem tudhatjuk, de az biztos, hogy világszerte ezt a mérkőzést várták az elmúlt hetekben. A bajnoki tabellán első katalánok – akik legutóbbi 15 tétmeccsükből 14-et megnyertek – egy ponttal előzték meg a fővárosiakat a kezdés előtt. A Real az előző tíz tétmérkőzéséből hatot nyert meg, négyet elvesztett. A két csapat őszi meccsén a madridiak győztek 3-1-re. A kezdésre nagyjából százezer néző gyűlt össze a Nou Camp lelátóin, tehát telt ház volt, ami egyáltalán nem számít meglepetésnek.

A rangadó elején Iniesta beadása után Rakitic került kecsegtető helyzetbe, de az utolsó pillanatban mentettek a madridiak. A 12. percben Benzema lőhetett volna gólt, de a tizenhatoson belül inkább cselezett, majd Cristiano Ronaldo elé ívelt, aki közvetlen közelről a keresztlécet találta el. A szöglet után Isco lőtt a kapufa mellé. A 19. percben Messi tökéletes szabadrúgása után Mathieu bombafejese ellen a vendégek védelme és kapusa tehetetlen volt (1-0). A legutóbbi Bajnokok Ligája-meccsek alapján nagyobb Barca-fölény volt várható az El Clásicón, de a vendégek egyáltalán nem játszottak rosszul, bár a házigazdák kétségtelenül mezőnyfölényben voltak.

A 31. percben Suárez passza után Neymar óriási ziccerbe került, de gyenge megoldást választott, és tulajdonképpen a kapu kezei közé passzolt. Az ellenakció végén Benzema sarokkal lekészítette a labdát Ronaldónak, aki becsúszva a hálóba lőtt (1-1). Ezután Modric lőtt a kapufa mellé, érett a második Real-gól, amely a 39. percben Bale jóvoltából meg is született, de a játékvezető nem adta meg, mert a labdát fejjel megcsúsztató Ronaldo lesen volt. A 43. percben Ronaldo nagy lövését tolta a keresztléc fölé Bravo kapus, a szöglet után Bale lőtt a kapufa mellé. Az első félidő hajrájában egyértelműen veszélyesebben voltak a látogatók.

A fordulás után a sokadik tetszetős Real-támadás végén Benzema lőtt, de Bravo kiütötte a labdát. Ezután nagyjából tíz percig nem történt semmi különös, majd Alves tökéletes indítása után Suárez bizonyította, hogy szinte a semmiből is képes gólt szerezni egyetlen villanással – mindkét védő tehetetlen volt vele szemben (2-1). Ezt követően a szabálytalanságok és a sárga lapok kerültek reflektorfénybe, majd a 67. percben Neymar látványos szólója után a kapu fölé lőtt, ahelyett, hogy Suáreznek passzolt volna… A 73. percben Messi, egy perccel később Neymar tekert a kapufa mellé – az argentin közelebb járt a gólhoz, mint a brazil.

Ez az időszak megint a katalánoké volt, ezt támasztja alá Messi próbálkozása is, amelyet a vendégek blokkoltak a tizenhatoson belül. Igen ám, de majdnem egyenlített a Real, amikor Benzema lövése irányt változtatott Piqué sarkán, de Bravo nagy vetődéssel szögletre mentett. A 84. percben Suárez ellőtte a labdát keresztben a kapu előtt. A folytatásban Jordi Alba közeli lövése után a kivetődő Casillas nagyot védett, és kisvártatva Messi kísérleténél is szükség volt a bravúrjára. A hajrában rohamoztak a fővárosiak, de nem tudtak egyenlíteni. Az első félidő első, illetve a második felvonás második részében nyújtott remek teljesítménye miatt a Barcelona megérdemelten győzött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik