Nemzetközi foci

Van Gaal: Manchester a végállomás

A holland szakember manchesteri munkája végén visszavonul, majd Portugáliában golfozik remek ételek kíséretében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Manchester United az utolsó csapata Louis van Gaalnak, a holland labdarúgóedző ugyanis bejelentette, visszavonul, amikor munkája véget ér az Old Traffordon.

– Biztos vagyok benne, hogy ez az utolsó munkahelyem. Szeretném megadni a gyermekeimnek, az unokáimnak és a feleségemnek azt a figyelmet, amit megérdemelnek – nyilatkozta a 63 éves tréner.

A kiváló szakember az Ajax Amsterdamban kezdte edzői pályafutását, 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert egy rendkívül fiatal együttessel, később a Barcelona és a Bayern München csapatait is irányította.

– Hatalmas megtiszteltetés a Manchester United edzőjének lenni, korábban a legjobb spanyol és német csapatot is vezethettem, azt hiszem, ez nem sok trénernek adatik meg – mondta van Gaal, akit 2017-ig köt szerződés a Vörös Ördögökhöz. Jelenlegi időszakát “építkezésnek” nevezte Manchesterben, ugyanakkor a következő idényekben már a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája elhódítása a célja.

A holland válogatottal az egy évvel ezelőtti brazíliai világbajnokságon bronzérmes van Gaal hozzátette, visszavonulását követően a portugáliai Algarvében telepedik le második feleségével, Truusszal.

–Van egy igazi kis paradicsomom Portugáliában, golfozni fogok, fantasztikus ételeket eszem majd. Kiváló borok vannak, gyönyörű tengerpart és nagyszerű időjárás – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik