Nemzetközi foci

El Clásico: a Barca az esélyes?

A 170. El Clásicót rendezik meg vasárnap, az egy pontos előnyben lévő listavezető katalánok az esélyesebbek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki cím szempontjából is roppant fontos mérkőzésen csap össze egymással a spanyol labdarúgás élvonalának két sztárcsapata, az éllovas FC Barcelona és az egy ponttal mögötte második Real Madrid vasárnap.

A Primera División 28. fordulójának zárótalálkozója előtt az esélyek a katalán gárda mellett szólnak, s nem elsősorban a hazai pálya, hanem sokkal inkább az utóbbi időszakban mutatott játék alapján.

Néhány hete fordított volt a két csapat megítélése, a Barca ugyanis gyengén játszott, a hírek szerint komoly feszültség húzódott Lionel Messi és az edző, Luis Enrique között, míg a Real könnyedén nyerte meccseit. Mostanra azonban nagyot fordult a világ, a Barcelona a Messi-Neymar-Suárez támadótengelyre építve ellenállhatatlanul futballozik, a Real Madridban viszont James Rodriguez hiányában a Cristiano Ronaldo, Garreth Bale, Karim Benzema hármast már a szurkolók is kikezdték gyengécske játéka miatt. A Real a 25. forduló előtt még négy ponttal vezetett, most viszont már egy pont hátrányban van.

A Bajnokok Ligájában mindkét együttes bejutott a nyolc közé, ám óriási különbség, hogy míg a Barca simán, kettős győzelemmel búcsúztatta az angol bajnoki címvédő Manchester Cityt, addig a Real a német bajnokságban sem meghatározó Schalkétól a visszavágón hazai pályán kikapott 4-3-ra, s a hajrában látottak alapján akár ki is eshetett volna.

Vasárnap a két együttes 170. bajnoki rangadója következik. Az El Clásico összmérlege 71 madridi, 66 barcelonai siker és 32 döntetlen. Ugyanakkor a katalán fővárosban 48 Barca-győzelem és 17 döntetlen mellett mindössze 19 Real-diadal született, legutóbb 2012 áprilisában nyert a vendégegyüttes.

A fordulóban a címvédő és szintén BL-negyeddöntős, negyedik helyen álló Atlético Madrid a 13. Getafét látja vendégül, míg a harmadik Valencia a 15. Elchéhez látogat.

Primera División, 28. forduló:

péntek:
Elche-Valencia 20.45

szombat:
Atlético Madrid-Getafe 16.00

Rayo Vallecano-Málaga 18.00

Levante-Celta Vigo 20.00

Athletic Bilbao-Alméria 22.00

Granada-Eibar 22.00

vasárnap:
Deportivo La Coruna-Espanyol 12.00

Villarreal-Sevilla 17.00

Real Sociedad-Córdoba 19.00

FC Barcelona-Real Madrid 21.00

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik