Nemzetközi foci

Keita a szurkolók segítségét kéri

Montella testközelből ismeri a római játékosokat; Mancininek három érve van a továbbjutás mellett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bajnokok Ligájában már kialakult a legjobb nyolc csapat mezőnye, és csütörtökön mindez a második számú európai kupasorozatban is világossá válik. Vannak olyan párharcok az Európa Ligában, amelyek szinte már eldőltek, de szerencsére a nyitott kérdésekből sincs hiány. Hogy néhány érdekes összecsapást megemlítsünk: a Fiorentina Rómába látogat, a Wolfsburg Milánóban igyekszik megtartani előnyét az Interrel szemben, Dzsudzsák Balázs együttese, a Dinamo Moszkva pedig hazai pályán szeretné kivívni a továbbjutást a Napoli ellen.

Seydou Keita szerint az AS Roma képes legyőzni a Fiorentinát, de ehhez a szurkolók maximális támogatására is szükség lesz.

– Azt gondolom, egy klubot a játékosok, az edzők, a vezetők és a szurkolók közösen alkotnak. Amennyiben a Roma nyer csütörtök este, mindenekelőtt a szurkolók nyernek majd ezzel. Érthető, hogy most mérgesek, hiszen nem tudjuk azt nyújtani, amit elvárnak, de azt kérem tőlük, ne hagyjanak most magunkra, hanem támogassanak bennünket – mondta Keita. – Ez most a legnehezebb időszak a csapat életében és csütörtök este hatalmas lehetőség előtt állunk, hogy nyerjünk és kicsit kimásszunk a gödörből. A jó és a rossz dolgok váltakozóak, az ilyen nehéz helyzetekben az igazi bajnokok felemelik a fejüket és vezetik a csapatot. Tovább tudunk jutni.

Természetesen Vincenzo Montella is megszólalt, akinek személyes kötődése van az AS Romához, hiszen az olasz fővárosban érte el a legnagyobb sikereit játékosként.

– Személyesen is ismerem néhány játékosukat, és pontosan tudom, mennyire jók. Nem szabad elfelejteni, hogy még mindig ők vannak a tabella második pozíciójában. Nagyszerű futballisták, erős személyiségek, és meg akarják mutatni, hogy sokkal többre képesek az utóbbi idők eredményeinél – mondta Montella.

Roberto Mancini vezetőedző három okot sorolt fel, hogy miért jut tovább az Inter a Wolfsburg ellen.

– Először a múltunk miatt, mert még mindig éhesek vagyunk a sikerre. Másodszor azért, mert biztos vagyok benne, hogy csütörtökön nem fogunk hibázni. Harmadszor pedig, a játékosok pontosan tudják, mit kell tenni ahhoz, hogy továbbjussanak – mondta Mancini.

AS Roma (olasz) – Fiorentina (olasz)

Az olaszok párharcának első mérkőzése utána a rómaiak örülhettek, de nem a mutatott játéknak, hanem az 1-1-es végeredménynek. Sokat érhet az idegenben szerzett gól, de a farkasok jelenlegi formáját tekintve már nem lehet előre kijelenteni semmit. Rudi Garcia legénysége zsinórban hatszor játszott döntetlent hazai pályán a bajnokságban, de fővárosiak hétfőn ezt megtörték, és kikaptak a végig védekező Sampdoriától (0-2). Francesco Totti és társai be vannak oltva gól ellen, ezért a forma nem nekik kedvez, bár valószínűleg éhesek a sikerre. A firenzei klub az utóbbi időben üde színfoltja a Serie A-nak. Vincenzo Montella együttese hétfőn az AC Milan ellen fordított, és végül 2-1-re nyert. Persze, ez nem azt jelenti, hogy könnyű dolguk lesz a violáknak. A két klubnak egyébként ez lesz az ötödik mérkőzése az idei kiírásban. Eddig két döntetlen mellett egy-egy győzelmet tudnak felmutatni a csapatok.

Inter (olasz) – VfL Wolfsburg (német)

Az első mérkőzésen a Wolfsburg hamar hátrányba került, de végül fordítani tudott, és 3-1-re nyert. A farkasok végig nagyon veszélyesen futballoztak, ellenben az Interrel. Az olaszoknak minél előbb gólt kell szerezniük, ezért vélhetőleg Roberto Mancini vezetőedző támadószellemben küldi fel a csapatát a pályára. A Wolfsburg a hétvégén nagyon simán, 3-0-ra verte a Frankfurtot a Bundesligában, míg az Inter hazai pályán nem bírt a kiesés ellen küzdő Cesena együttesével. Ebből kiindulva a németek az egyértelmű esélyesei a párharcnak.

Dinamo Moszkva (orosz) – Napoli (olasz)

Az egyetlen magyar érdekeltségű csapat az európai kupasorozatokban a Dinamo Moszkva. Dzsudzsák Balázs együttese számára jól indult a nápolyi mérkőzés, de végül a hazaiak Gonzalo Higuain vezérletével fordítani tudtak, és 3-1-re nyertek. A moszkvai időjárás általában nem ízlik a mediterrán csapatoknak, amit a Dinamo előnyére fordíthat, de az oroszoknak a támadójátékukon is javítaniuk kell, meg persze a védelmen, hiszen egy kapott gól eldöntheti a továbbjutást. A Napolinak nem megy a bajnokságban, és egyre hátrébb csúszik a tabellán, de még így is Rafa Benítez legénységének van sokkal nagyobb esélye kiharcolni a továbbjutást. A Dinamo sem brillírozik a bajnokságban, legutóbb a Szpartak elleni fővárosi derbit veszítették el.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók

18 óra: Dinamo Moszkva (orosz) – SSC Napoli (olasz), az első meccsen: 1-3

19 óra: Dinamo Kijev (ukrán) – Everton FC (angol), az első meccsen: 1-2

19 óra: AS Roma (olasz) – Fiorentina (olasz), az első meccsen: 1-1

21 óra: Ajax (holland) – Dnipro (ukrán), az első meccsen: 3-1

21 óra: Besiktas (török) – FC Bruges (belga), az első meccsen: 1-2

21 óra: Sevilla (spanyol) – Villarreal (spanyol), az első meccsen: 3-1

21 óra: Torino FC (olasz) – Zenit (orosz), az első meccsen: 0-2

Olvasói sztorik